Διεθνή

Reuters: Τουρκία και Ρωσία οδηγούνται σε μια παράδοξη συμμαχία

Reuters: Τουρκία και Ρωσία οδηγούνται σε μια παράδοξη συμμαχία
Reuters: Ενόψει της Συνόδου Κορυφής Πούτιν - Ερντογάν, το γνωστό ειδησεογραφικό πρακτορείο εκθέτει τις συγκλίσεις αλλά και τις αντιθέσεις μεταξύ των δύο κρατών.

Η προμήθεια του ρωσικού αντιαεροπορικού – αντιβαλλιστικού συστήματος S-400 από την Τουρκία έχει εδώ και αρκετό καιρό προκαλέσει εντάσεις στις σχέσεις της Άγκυρας με τη Δύση, φέρνοντας πιο κοντά Άγκυρα και Μόσχα στον τομέα των εξοπλισμών. Εντούτοις, Τουρκία και Ρωσία έχουν διακριτά συμφέροντα σε Μέση Ανατολή και Καύκασο. Η ανάλυση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Η Τουρκία αγόρασε ρωσικά συστήματα πυραυλικής άμυνας (S400) και ενδέχεται να αγοράσει επιπλέον εξοπλισμό από τη Μόσχα. Εισάγει ρωσικό φυσικό αέριο, φιλοξενεί εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες και επιμένει ότι η ένταξή της στη δυτική συμμαχία του ΝΑΤΟ δεν αποτελεί εμπόδιο στην οικοδόμηση δεσμών με τη Μόσχα. Reuters

Αλλά έχει, επίσης, αναπτύξει στρατεύματα στη βόρεια Συρία για να απωθήσει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, ενώ οι δύο χώρες υποστήριζαν αντίπαλα στρατόπεδα στους πολέμους τόσο στη Λιβύη όσο και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ενόψει της Συνόδου Κορυφής μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ταγίπ Ερντογάν σήμερα, Τετάρτη, ακολουθεί μια σύνοψη από το πρακτορείο Reuters των δεσμών που συνδέουν και των διαφορών που χωρίζουν τις δύο χώρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments