Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Μαθητές άναψαν πυρσούς και έκαψαν κάδο στο ΕΠΑΛ Ευόσμου

Θεσσαλονίκη: Μαθητές άναψαν πυρσούς και έκαψαν κάδο στο ΕΠΑΛ Ευόσμου
Θεσσαλονίκη: Έκρυθμη και σήμερα η κατάσταση. Μαθητές φόρεσαν κουκούλες και έκλεισαν τον δρόμο που περνά μπροστά από το σχολείο.

Αναστάτωση επικράτησε νωρίτερα σήμερα στο 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη. Μαθητές φόρεσαν κουκούλες και έκλεισαν τον δρόμο που περνά μπροστά από το σχολείο τους. Κάποιοι άναψαν πυρσούς ενώ άλλοι πυρπόλησαν έναν κάδο απορριμμάτων. Υπενθυμίζεται πως από το πρωί, το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης όπου χθες σημειώθηκαν επεισόδια, ήταν σε αστυνομικό κλοιό, για την αποφυγή επεισοδίων.

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στο ΕΠΑΛ Ευόσμου

Μαθητής του σχολείου δήλωσε στο thestival: «Ακούσαμε ότι έρχονται αναρχικοί να μας την πέσουνε και βγήκαμε έξω να τους προλάβουμε. Τελικά δεν ήρθε κανείς». Ακολούθησε μικροένταση όταν οι μαθητές αντιλήφθηκαν την παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων. Κάποιοι πέταξαν πέτρες προς το μέρος των δημοσιογράφων. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι οι μαθητές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο αποχώρησαν και η κατάσταση εκτονώθηκε. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί μπροστά από αστυνομικό τμήμα Κορδελιού – Ευόσμου.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το grtimes τα άτομα αυτά, φορώντας κουκούλες, έστησαν οδοφράγματα έξω από το σχολείο. Έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, ενώ στη θέα των δημοσιογράφων που έφτασαν στο σημείο, εκτόξευσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα. Από τη “βροχή” των αντικειμένων προκλήθηκαν φθορές σε τουλάχιστον ένα όχημα δημοσιογράφου, ενώ φέρονται να τραμπούκισαν δημοσιογράφο, η οποία κατέγραφε το περιστατικό. Σύμφωνα με την ίδια πηγή η Αστυνομία ήταν «εκκωφανιστικά απούσα».

Νωρίτερα, η ομάδα των περίπου 100 ατόμων, που “πήρε στο κυνήγι” τους δημοσιογράφους, αμέσως μετά την επίθεση οπισθοχώρησε μπροστά στην είσοδο του σχολείου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σχολείο τελούσε υπό κατάληψη, η οποία ωστόσο σήμερα έληξε. Τις προηγούμενες ώρες διακινήθηκε η πληροφορία πως αναμενόταν στο σχολείο εξωσχολικά άτομα και συλλογικότητες, κάτι που όπως φαίνεται μέχρι στιγμής δεν έγινε. Μετά από περίπου μία ώρα τα άτομα διαλύθηκαν από το σημείο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments