Διεθνή

Βιβλίο: Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ βρήκε την «αδελφή ψυχή» του στον Μπόρις Τζόνσον

Βιβλίο: Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ βρήκε την «αδελφή ψυχή» του στον Μπόρις Τζόνσον
Βιβλίο: Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν οι αποκαλύψεις για τις σουρεαλιστικές συνομιλίες μεταξύ του πρώην προέδρου Τραμπ και του Βρετανού πρωθυπουργού Τζόνσον.

Η πρώην εκπρόσωπος τύπου στον Λευκό Οίκο κατά την διάρκεια της προεδρίας Τραμπ, Στέφανι Γκρίσαμ, εξέδωσε πρόσφατα ένα βιβλίο γεμάτο με απολαυστικές αποκαλύψεις για τον σουρεάλ τρόπο που ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος χειριζόταν τις επαφές του με τους υπόλοιπους ηγέτες.

Στο βιβλίο της μάλιστα, η πρώην αξιωματούχος παραθέτει ουκ ολίγες  περιγραφές των συχνά ασυνήθιστων αλληλεπιδράσεων του Τραμπ με άλλους ηγέτες, καθώς και τις απόψεις του για αυτούς. Το σημείο όμως που στάθηκε περισσότερο από όλα ήταν το καλό κλίμα στις επαφές του Τραμπ με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον. Βιβλίο

Μάλιστα, δεν δίστασε να υποστηρίξει την άποψη πως ο Τραμπ βρήκε στο πρόσωπο του Βρετανού πρωθυπουργού την «αδερφή ψυχή του».

Βιβλίο: Οι σουρεάλ συζητήσεις μεταξύ του Τραμπ και άλλων ηγετών

Η Γκρίσαμ ξεκινά τις αφηγήσεις της, παραθέτοντας ένα περιστατικό από τη σύνοδο κορυφής της G20 στην Οσάκα το 2019. Τότε, ο Τραμπ φέρεται να είπε στον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι «θα το παίξω λίγο σκληρός μαζί σας για λίγα λεπτά, αλλά είναι μόνο για τις κάμερες».

Έπειτα, η Γκρίσαμ αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης του με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Τραμπ «ρώτησε απροσδόκητα: «Έχετε δει ποτέ το Midnight Express;»

Γυρισμένη το 1978, η ταινία αφορά ένα νεαρό Αμερικανό που φυλακίστηκε στην Τουρκία και υποβλήθηκε σε βασανιστήρια. Ο σκηνοθέτης του, Oliver Stone, ζήτησε συγγνώμη για την ολότελα αρνητική απεικόνιση των Τούρκων και της Τουρκίας.

«Αυτή ταινία δείχνει μία σκοτεινή εικόνα για εσάς», φέρεται να είπε τότε ο Τραμπ προς την τουρκική πλευρά.

«Υπήρξε μικρή αντίδραση από την τουρκική αντιπροσωπεία», γράφει η Γκρίσαμ, «ίσως μερικά ευγενικά χαμόγελα, πριν προχωρήσει η συζήτηση, σαν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών να μην είχε συνειδητοποιήσει τι είπε».

Η πρώην αξιωματούχος γράφει επίσης ότι ο Τραμπ είπε στον Ιμράν Χαν, τον πρωθυπουργό του Πακιστάν, ότι «η Ινδία του θύμισε τις περιοχές των αστέγων στην Καλιφόρνια».

Η Γκρίσαμ συνεχίζει προσθέτοντας την άποψη του Αμερικανού προέδρου για τον Εμανουέλ Μακρόν. «Ο Τραμπ δεν ήταν μεγάλος οπαδός των Ευρωπαίων ηγετών γενικά. Για τον Γάλλο πρωθυπουργό, έναν κομψό, ήπιο άνθρωπο, ο Τραμπ ανέφερε καυστικά: «Είναι ένας τρελός τύπος. Κουβαλάει 120 κιλά παράνοιας».

Βιβλίο: Η «αδελφή ψυχή» του Τραμπ

Ο Τραμπ, τον οποίο η Γκρίσαμ αποκαλεί «Γερμανοφοβικό», φέρεται να επαίνεσε τον Ελβετό πρόεδρο για την καθαριότητα της χώρας του. Ωστόσο, στο σημείο αυτό σημειώνει πως ο πρώην πρόεδρος βρήκε την πραγματική «αδελφή ψυχή» του στο πρόσωπο του Μπόρις Τζόνσον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ήταν «ένας από τους λίγους Ευρωπαίους ηγέτες που φαινόταν ότι ανέχεται ο Τραμπ», γράφει η Γκρίσαμ. «Οι συνομιλίες μεταξύ αυτών των δύο, γραφικών χοντρών λευκών τύπων με τα τρελά μαλλιά, απογείωσαν την έννοια της λέξης «σουρεάλ».

Στη συνέχεια, η Γκρίσαμ παραθέτει αποσπάσματα από τις συνομιλίες μεταξύ των δύο ηγετών κατά την πρώτη τους συνάντηση στις 25 Αυγούστου 2019, στο G7 στο Μπιαρίτζ.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την Αυστραλία και τα καγκουρό. Ο Τζόνσον ισχυρίστηκε πως πρόκειται για την πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο, γεμάτη με αράχνες, φίδια, κροκόδειλους και καγκουρό.

Η Γκρίσαμ προσθέτει ότι ο Τζόνσον και ο Τραμπ συζήτησαν ακόμη «για κάποιο πολιτικό πρόσωπο που είχε μόλις χειρουργηθεί και νόμιζαν ότι η επέμβαση αφορούσε την αφαίρεση της χοληδόχου κύστης. Βιβλίο

«Μπορείς να βάλεις μια νέα χοληδόχο κύστη;» ρώτησε ο Τζόνσον, ενώ «μασουλούσε» μερικά αυγά και λουκάνικα. «Δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει η χοληδόχος κύστη», πρόσθεσε.

«Έχει να κάνει με το αλκοόλ», απάντησε ο Τραμπ. Βιβλίο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments