Κόσμος

Τουρκία: Διαμαρτύρεται για την πρόθεση των ΗΠΑ να εντάξουν στις τρομοκρατικές οργανώσεις τους Γκρίζους Λύκους

Τουρκία: Διαμαρτύρεται για την πρόθεση των ΗΠΑ να εντάξουν στις τρομοκρατικές οργανώσεις τους Γκρίζους Λύκους
Τουρκία: «Η προσδοκία μας είναι ότι αυτό το απερίσκεπτο αίτημα δεν θα συμπεριληφθεί στο τελικό κείμενο του Νόμου», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Την έντονη δυσαρέσκεια της για την πρόθεση των ΗΠΑ να εντάξουν την οργάνωση των Γκρίζων Λύκων στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων εκφράζει η Τουρκία, μέσω του τουρκικού ΥΠΕΞ, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα περιορίσει την ελευθερία της έκφρασης της τουρκικής κοινότητας στις ΗΠΑ.

Τουρκία: Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Τανζού Μπιλγκίτς, αναφέρει ότι “με λύπη αντικρίστηκε η συμπερίληψη στον Νόμο περί Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ για το 2022, που εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της ρήτρας που απαιτεί την προετοιμασία έκθεσης από το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ για το αν οι Γκρίζοι Λύκοι/Πατριωτικές Εστίες είναι τρομοκρατική οργάνωση”.

Τουρκία: “Αν και το τελικό κείμενο του νόμου δεν έχει ακόμη εγκριθεί, είναι εξαιρετικά λυπηρό και ανησυχητικό ότι ένα τέτοιο αίτημα, το οποίο περιέχει αβάσιμες κατηγορίες και δεν ταιριάζει στη βαθιά συμμαχία μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, έγινε αποδεκτό από ένα μέρος του αμερικανικού Κογκρέσου”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υποστηρίζεται ακόμη, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ,  ότι “αυτό το τελευταίο παράδειγμα τέτοιων προσπαθειών των αντιτουρκικών λόμπι, το οποίο προσπαθούν να αγκαλιάσουν ορισμένοι κύκλοι, πρώτα στην Ευρώπη και τώρα στις ΗΠΑ, βλάπτει κυρίως την καταπολέμηση της τρομοκρατίας”, προσθέτοντας ότι “όλες οι χώρες που είναι ειλικρινείς στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, ιδίως οι σύμμαχοί μας οι Ηνωμένες Πολιτείες, πρέπει να πολεμήσουν αποφασιστικά εναντίον πραγματικών τρομοκρατικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων του PKK/PYD/YPG και του FETO (γκιουλενιστές), αντί να αποδίδουν τα εύσημα σε τέτοιους φανταστικούς και κακόβουλους ισχυρισμούς. Τέτοιες προκατειλημμένες προσεγγίσεις απέναντι στους συμπατριώτες μας που ζουν αρμονικά στις χώρες που ζουν είναι απαράδεκτες”.

“Η προσδοκία μας είναι ότι αυτό το απερίσκεπτο αίτημα δεν θα συμπεριληφθεί στο τελικό κείμενο του Νόμου που θα εγκριθεί από το Κογκρέσο και ότι θα αποφευχθεί κάθε προσπάθεια περιορισμού του δικαιώματος οργάνωσης και της ελευθερίας της έκφρασης της τουρκικής κοινότητας στις ΗΠΑ”, καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments