Διεθνή

Ντουμπάι: Άνοιξε τις πύλες της η EXPO 2020

Ντουμπάι: Άνοιξε τις πύλες της η EXPO 2020
Ντουμπάι: Στην έκθεση συμμετέχει με περίπτερο και η Ελλάδα.

Με μια εντυπωσιακή τελετή, άνοιξε τις πύλες της η EXPO 2020 στο Ντουμπάι. Εξαιτίας της πανδημίας η διοργάνωση αναβλήθηκε για έναν ολόκληρο χρόνο. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναμένουν περίπου 25 εκατομμύρια επισκέπτες στου έξι μήνες διάρκειας της έκθεσης. Οι διοργανωτές λένε ότι 192 χώρες εκπροσωπούνται στην έκθεση.

Για την κατασκευή των εγκαταστάσεων που φιλοξένουν την EXPO 2020, το Ντουμπάι δαπάνησε επτά εκατομμύρια δολάρια. Στην τελετή έναρξης συμμετείχαν πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες, αναμέσα τους και ο διάσημος Ιταλός τενόρος Αντρέα Μποτσέλι.

«Όλοι έχουμε περάσει μια χρονιά που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί. Έχουμε χάσει βασικά πράγματα, όπως την ελευθερία μας και κατά κάποιο τρόπο, την αξιοπρέπεια μας. Τώρα, επιτέλους, βλέπουμε πως όλα παίρνουν τον δρόμο τους. Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε παρακάτω. Ελπίζω πως είμαστε αισιόδοξοι και δυνατοί και πως επιτέλους θα καταφέρουμε να αφήσουμε πίσω μας αυτό που συνέβη» δήλωσε ο Ιταλός τενόρος Αντρέα Μποτσέλι, η φωνή του οποίου «στόλισε» την τελετή έναρξης.

Ντουμπάι: Συμμετέχει και η Ελλάδα στην έκθεση

H Ελλάδα συμμετέχει με περίπτερο στην έκθεση «EXPO 2020», που διοργανώνεται στο Ντουμπάϊ, με το λογότυπο “Η Ελλάδα του αύριο-σήμερα”. Στόχεος είναι η ανάδειξη της εικόνας της σημερινής Ελλάδας, η προβολή των τομέων της σύγχρονης οικονομικής, πολιτισμικής και παραγωγικής χώρας, η επικοινωνία των ιδεών της δίκαιης βιώσιμης ανάπτυξης, της ελευθερίας κίνησης ιδεών, αγαθών, ανθρώπων, με σεβασμό στο περιβάλλον.

Στο Ντουμπάι βρίσκεται και ο Γ.Γ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Σμυρλής και πρόεδρος της Enterprise Greece που οργάνωσε το ελληνικό περίπτερο και Γενικός Επίτροπος της Ελλάδας στην Nτουμπάι ΕΧΡΟ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments