Διεθνή

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Ετοιμάζει αντίποινα κατά του Youtube

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Ετοιμάζει αντίποινα κατά του Youtube
Ρωσικό ΥΠΕΞ: Μετά το μπλόκο του Youtube στους γερμανικούς λογαριασμούς του ρωσικού κρατικού τηλεοπτικού δικτύου RT, οι Ρώσοι ετοιμάζουν αντίποινα.

Το Ρωσικό ΥΠΕΞ ετοιμάζει αντίποινα κατά της πλατφόρμας streaming Youtube. Ο λόγος που προβαίνει στην κίνηση αυτή το υπουργείο εξωτερικών, είναι το μπλόκο που επέβαλε η πλατφόρμα στους γερμανικούς λογαριασμούς του ρωσικού κρατικού τηλεοπτικού δικτύου Russia Today.

«Λαμβάνοντας υπόψη τη φύση του συμβάντος, η οποία είναι απόλυτα σύμφωνη με τη λογική του πολέμου πληροφοριών που εξαπολύθηκε εναντίον της Ρωσίας, η λήψη αντισταθμιστικών συμμετρικών μέτρων κατά των γερμανικών μέσων ενημέρωσης στη Ρωσία δεν θα ήταν απλώς ένα κατάλληλο, αλλά και απαραίτητο πράγμα, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι [τα γερμανικά ΜΜΕ] πιάστηκαν να παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν », ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του την Τρίτη.

“Πράξη πρωτοφανούς επιθετικότητας”

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι η γερμανική πλευρά αγνόησε πολλά αιτήματα για επιστροφή στη συμμόρφωση με τις διεθνείς υποχρεώσεις για την προστασία των ελευθεριών των μέσων ενημέρωσης και της ελευθερίας του λόγου, θεωρούμε ότι αυτά τα μέτρα είναι ο μόνος δυνατός τρόπος για να ενθαρρύνουμε τους εταίρους μας να συμμετάσχουν σε έναν εποικοδομητικό και ουσιαστικό διάλογο σχετικά με αυτή η απαράδεκτη κατάσταση ».

«Έχοντας εξετάσει ένα αίτημα RT για προστασία από διακρίσεις, αποφασίστηκε η υποβολή αιτήματος στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ρωσικής Ομοσπονδίας με πρόταση για την κατάρτιση και επιβολή αντιποίνων μέτρων κατά του YouTube και των γερμανικών μέσων ενημέρωσης», συνεχίζει η δήλωση.

Το υπουργείο χαρακτήρισε την κίνηση ως “πράξη πρωτοφανούς ενημερωτικής επιθετικότητας” από την πλατφόρμα φιλοξενίας βίντεο στο YouTube, που διαπράχθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ή ακόμη και μετά από εντολή των γερμανικών αρχών. Τα γερμανικά έργα της ρωσικής εκμετάλλευσης μέσων RT αποκλείστηκαν από το YouTube σε μια προσπάθεια να αποσιωπήσουν τις πηγές των μέσων ενημέρωσης που οι Γερμανοί αξιωματούχοι θεωρούν άβολο, πρόσθεσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ποιοι λογαριασμοί αφαιρέθηκαν

«Ο στόχος αυτής της επιθετικότητας εναντίον των έργων των ρωσικών μέσων μαζικής ενημέρωσης είναι προφανής: να φιμώσει τις πηγές πληροφοριών που υπερβαίνουν την ατζέντα των μέσων ενημέρωσης που θεωρούν βολικό οι Γερμανοί αξιωματούχοι», ανέφερε.

“Οι λογαριασμοί δύο φορέων εκμετάλλευσης μέσων του RT Group – RT DE και Der Fehlende Part – έχουν αφαιρεθεί χωρίς τη δυνατότητα αποκατάστασης. Η προσπάθεια του γίγαντα του διαδικτύου να συνδέσει τέτοιες εξωφρενικές ενέργειες με κάποιες αφηρημένες” παραβιάσεις των εσωτερικών κανόνων της κοινότητας ” η προσπάθεια να δικαιολογηθεί αυτή η εμφανής πράξη λογοκρισίας και καταστολής της ελευθερίας της έκφρασης δεν μπορεί να ελεγχθεί και δεν θα εξεταστεί », συνέχισε το υπουργείο.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τέτοιες παράνομες ενέργειες εναντίον ενός προγράμματος μέσων ενημέρωσης, που κατατάσσεται στην τέταρτη θέση στην υποενότητα” Ειδήσεις και Πολιτικές “της δημοτικότητας στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, έγιναν από το YouTube με ανοιχτή και κρυφή υποστήριξη των γερμανικών αρχών και των τοπικών μέσων ενημέρωσης », αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τι ανέφερε η αρχισυντάκτρια του RT

Σύμφωνα με το έγγραφο, η γερμανική κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης ασχολήθηκαν με “αιώνιο εκφοβισμό” ανταποκριτών Ρώσων ραδιοτηλεοπτικών φορέων, συμπεριλαμβανομένου του “αποκλεισμού τραπεζικών λογαριασμών, δημόσια συκοφαντία και ούτω καθεξής”.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι ως αποτέλεσμα των ενεργειών του YouTube, περίπου 700.000 συνδρομητές των προαναφερθέντων έργων έχασαν την ευκαιρία να λάβουν πληροφορίες από την πηγή της επιλογής τους. Το YouTube διέγραψε δύο γερμανικά κανάλια RT χωρίς επιλογή να τα επαναφέρει, δήλωσε την Τρίτη η αρχισυντάκτρια του RT, Μαργαρίτα Σιμονιάν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments