Lifestyle

Versace και Fendi: Η συλλογή της χρονιάς έκλεισε την εβδομάδα μόδας του Μιλάνου

Versace και Fendi: Η συλλογή της χρονιάς έκλεισε την εβδομάδα μόδας του Μιλάνου
Versace και Fendi: Φινέτσα, στυλ και ποιότητα. Οι δυο κολοσσοί της μόδας έκλεισαν την εβδομάδα μόδας του Μιλάνου με τη συλλογή που γράφει ιστορία, έπειτα από τη συνεργασία τους.

Η εβδομάδα μόδας του Μιλάνου έκλεισε με την πασαρέλα – παρουσίαση της συνεργασίας της χρονιάς, καθώς οι δυο θρυλικοί οίκοι της μόδας δημιούργησαν από κοινού την κολεξιόν που θα γράψει ιστορία. Η σύμπραξη των  δύο κορυφαίων οίκων στην παρουσίαση μίας κοινής συλλογής έστρεψε πάνω του όλους τους προβολείς στο event μόδας.

Η συλλογή αυτή φέρει το όνομα Fendace. O Kim Jones και η Donatella Versace άλλαξαν για λίγο ρόλους  και ο ένα σχεδίασε για τον οίκο του άλλου, δημιουργώντας μία απλά υπέροχη συλλογή.

Το υπέρλαμπρο show πραγματοποιήθηκε στο θρυλικό Via Gesu, στη θρυλική οικία του Gianni Versace, ενώ η Kate Moss , η Amber Valletta, η Gigi Hadid, η Emily Ratajkowski, η Adut Akech, η Paloma Elsesser, η Precious Lee και η Mona Tougaard, ήταν μερικά μόνο από τα μοντέλα που περπάτησαν στην πασαρέλα.

Όταν η Donatella Versace και ο Kim Jones ενώνουν τις δυνάμεις τους, είναι λογικό τα supermodels να επιστρέφουν στο catwalk. H “Fendace” collection είναι το highlight της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου.

“Ακολουθήστε με σε μια ενδόμυχη δημιουργική εμπειρία” έγραφε η πρόσκληση που έφτασε στα χέρια των καλεσμένων από την Donatella Versace. Κανείς όμως δεν ήταν προετοιμασμένος για μια τόσο δυνατή και viral στιγμή.

Ο Versace και ο Fendi δημιούργησαν το «Fendace», ένα show για το οποίο η Donatella Versace άλλαξε θέση με τους δημιουργικούς ηγέτες της Fendi, Kim Jones και Silvia Venturini -Fendi, έτσι ώστε ο καθένας να σχεδιάσει και να καινοτομήσει για λογαριασμό του έτερου brand. Το αποτέλεσμα ήταν μια λαμπρή γιορτή της μόδας και της δύναμης της συνεργασίας, με τις υπογραφές των δύο οίκων να συνδυάζονται αρμονικά.

«Η Silvia (Fendi) και η Donatella μετά από ένα κοινό δείπνο, σκέφτηκαν ότι θα ήταν διασκεδαστικό να ενώσουμε σχεδιαστικά τις δυνάμεις μας. Ήταν ένα design-off: Εμείς σχεδιάσαμε για λογαριασμό του Versace και εκείνη για τον Fendi. Θυμηθείτε ότι αυτά τα δύο iconic fashion houses δεν έχουν την ίδια ταυτότητα», δήλωσε ερωτηθείς για τη βραδιά ο Kim Jones.

Αρχικά είδαμε τον Kim Jones να προσθέτει τη streetwear αισθητική του στις δημιουργίες του οίκου Versace, με τη βοήθεια των supermodels Kristen McMenamy, Paloma Elsesser, Lila Grace Moss, Karen Elson, Kate Moss και Amber Valletta.

Στη συνέχεια η Donatella Versace αποκάλυψε την δική της οπτική πάνω στις δημιουργίες του οίκου Fendi, τις οποίες φόρεσαν τοπ μόντελ όπως οι Mona Tougaard, Gigi Hadid, Emily Ratajkowski και Naomi Campbell. Το αποτέλεσμα ήταν “hotter than hell” όπως δήλωσε και η Dua Lipa που άνοιξε το Versace show για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022. Στη front row είδαμε επίσης την Elizabeth Hurley που έγραψε ιστορία πριν από εικοσιπέντε χρόνια με το μαύρο φόρεμα με τις παραμάνες του οίκου Versace.

«Με τα αρχεία να έχουν ανοίξει πλήρως και από τους δύο, συμβαίνει μια μοναδική γονιμοποίηση, με στοιχεία και από τους δύο οίκους. Στην καρδιά της συλλογής παραμένει ένας βαθύς θαυμασμός για τους κώδικες και τις κουλτούρες και των δύο οίκων, μαζί με μια αμοιβαία παρότρυνση για τους σχεδιαστές να είναι ο εαυτός τους. Περιττό να πούμε ότι τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να επιτευχθούν μόνο με θεμελιώδη σεβασμό και αμοιβαία εμπιστοσύνη. Τελικά, το Fendace αφορά την ανάγκη για ειλικρίνεια στη μόδα σήμερα και όχι για στρατηγική» αναφέρουν οι σημειώσεις που δόθηκαν στους προσκεκλημένους του show.

Το «VERSACE BY FENDI» άντλησε έμπνευση από τα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του ’90, δίνοντας έμφαση στην έννοια της δυαδικότητας συνδυάζοντας το μονόγραμμα του Fendi με το κλασικό μοτίβο του Versace. Αντίθετα, το «FENDI BY VERSACE» ήταν φανερά επηρεασμένο από punk rock στοιχεία, με υλικά όπως το chain mail, δαντέλα και το μονόγραμμα F του Fendi επανασχεδιασμένο με λεπτομέρειες από κρύσταλλα.

Θρυλικά catwalk models επιστρατεύτηκαν για αυτήν την ιστορική συνάντηση και συνεργασία, με τι ιέρειες των 90s να έχουν την τιμητική τους, ως σύμβολα μίας δεκαετίας που σημάδεψε δημιουργικά και τους δύο οίκους. Η Kristen McMenamy άνοιξε το show, ενώ η Naomi Campbell το έκλεισε. Η Kate Moss και η Amber Valletta έκλεψαν τα βλέμματα με τις εντυπωσιακές εμφανίσεις τους, ενώ εμφανίστηκαν επίσης οι Karen Elson, Mariacarla Boscono και Shalom Harlow. Ωστόσο, δεν έλλειψαν και τα supermodels νέας γενιάς. Η Gigi Hadid, η Emily Ratjkowski, η Adut Akech, η Paloma Elsesser, η Precious Lee και η Mona Tougaard ήταν ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα που περπάτησαν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments