Πολιτική

Διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας: Συνεχίζονται στην Άγκυρα στις 6 Οκτωβίου

Διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας: Συνεχίζονται στην Άγκυρα στις 6 Οκτωβίου
Διερευνητικές επαφές Ελλάδας - Τουρκίας: Σε περίπου ένα μήνα ο 63ος γύρος των διερευνητικών επαφών.

Οι διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα συνεχιστούν στις 6 Οκτωβρίου. Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοινώσεις που εξέδωσαν τα δύο υπουργεία Εξωτερικών των χωρών, ο 63ος γύρος των διερευνητικών επαφών θα λάβει χώρα στην Άγκυρα, στις 6 Οκτωβρίου 2021. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο 63ος γύρος θα γίνει υπό την σκιά της Ελληνογαλλικής συμφωνίας, για την οποία η Τουρκία έκανε λόγο για μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις της Ελλάδας.

Διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας: Στη σκιά της αμυντικής συμφωνίας – Η ανακοίνωση της Τουρκίας

«Οι μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις της Ελλάδας για τη θαλάσσια δικαιοδοσία και τον εναέριο χώρο είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο. Είναι όνειρο θερινής νυκτός ότι η Ελλάδα μπορεί να μας κάνει να αποδεχτούμε αυτές τις διεκδικήσεις, οι οποίες αμφισβητούνται και από τη διεθνή κοινότητα, διαμορφώνοντας διμερείς στρατιωτικές συμμαχίες εναντίον της Τουρκίας, με τρόπο που βλάπτει τη Συμμαχία του ΝΑΤΟ», σημειώνει αρχικά το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, σε ανακοίνωσή του για τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας.

Διερευνητικές επαφές Ελλάδας - Τουρκίας

«Τέτοιες μάταιες προσπάθειες θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε τόσο τα δικά μας δικαιώματα όσο και τα δικαιώματα της ΤΔΒΚ στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Αντί για συνεργασία, η πολιτική εξοπλισμών, απομόνωσης και αποξένωσης της Τουρκίας από την Ελλάδα είναι μια προβληματική πολιτική που θα βλάψει την ίδια και την ΕΕ, της οποίας είναι μέλος, και θα απειλήσει την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα», συνεχίζει.

Υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά μετά την άσκηση Παρμενίων

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της τελικής φάσης της άσκησης Παρμενίων, της μεγαλύτερης ελληνικής διακλαδικής άσκησης, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από ελληνικά νησιά.

Δύο ζεύγη τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πέταξαν διαδοχικά πάνω από τις νήσους Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι, στις 11:26 και στις 11:27 το πρωί της Παρασκευής. Η πρώτη πτήση των τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικό έδαφος έγινε σε ύψος 29.000 ποδών από τα δύο νησιά, και ένα λεπτό αργότερα, το δεύτερο ζευγάρι των τουρκικών F-16 πέρασε χαμηλότερα, στα 11.000 πόδια πάνω από Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments