Ελλάδα

Δήμητρα Λιάνη: Δύσκολες ώρες για την πρώην σύζυγο του Ανδρέα Παπανδρέου

Δήμητρα Λιάνη: Δύσκολες ώρες για την πρώην σύζυγο του Ανδρέα Παπανδρέου
Δήμητρα Λιάνη: Δύσκολες στιγμές για την πρώην σύζυγο του Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς βρίσκεται στο νοσοκομείο το στήριγμά της ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ηλιάκης.

Η Δήμητρα Λιάνη περνά δύσκολες στιγμές λόγω της νοσηλείας του στηρίγματος της αρχιμανδρίτη Τιμόθεου Ηλιάκη. Ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ηλιάκης που ήταν πνευματικός, τόσο της ίδιας, όσο και του Ανδρέα Παπανδρέου, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, χωρίς η ασθένειά του να συνδέεται με τον Covid-19.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Espresso, ο ιερωμένος βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες διασωληνωμένος στην Εντατική Μονάδα Θεραπείας του Τζάνειου Γενικού Νοσοκομείου στον Πειραιά, όπου όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αναγκάστηκε να εισαχθεί με βαριά πνευμονία.

Λίγα λόγια για την Δήμητρα Λιάνη

Γεννήθηκε στην Ελευσίνα στις 30 Απριλίου του 1955. Είναι κόρη του υποστράτηγου Πεζικού Κωνσταντίνου Λιάνη ο οποίος καταγόταν από την Κλεισούρα Καστοριάς (μετά τον πόλεμο μετοίκησαν στο Αμύνταιο Φλώρινας), και διακρίθηκε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι επίσης ανιψιά του καθηγητή, υπουργού και διπλωμάτη Γεωργίου Λιάνη και πρώτη εξαδέλφη του πρώην βουλευτή και υπουργού Γιώργου Λιάνη.

Πέρασε ένα σημαντικό μέρος της παιδικής ηλικίας της στη Βηρυτό του Λιβάνου, όπου ο Κωνσταντίνος Λιάνης ήταν Στρατιωτικός Ακόλουθος της ελληνικής πρεσβείας. Εκεί πήγαινε σε γαλλικό σχολείο, και αργότερα παρέδιδε μαθήματα Γαλλικών σε παιδιά. Όμως η κύρια εργασία της ήταν ως αεροσυνοδός στην Ολυμπιακή Αεροπορία, από το 1976 και έπειτα.

Με τον πρώην σύζυγο της, τον αρχιτέκτονα Αλέξη Καπόπουλο (είχαν παντρευτεί με πολιτικό γάμο το 1983 – πήραν διαζύγιο το 1987), έκαναν για την ΕΡΤ μια σειρά δεκατριών εκπομπών με θέμα την ισότητα των δύο φύλων, με τίτλο «Μισό – μισό», με την αρωγή της Μαργαρίτας Παπανδρέου, η οποία ήταν πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος.

Η σχέση με τον Ανδρέα Παπανδρέου

Η ερωτική σχέση της με τον Ανδρέα Παπανδρέου, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1986. Τότε ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε ταξιδέψει στο Πεκίνο για να συναντηθεί με τον Τενγκ Σιαοπίνγκ (που ήταν ο ηγέτης της Κίνας μετά τον θάνατο του Μάο), συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Κάρολο Παπούλια και τον υπουργό Εμπορίου Γιώργο Κατσιφάρα. Η σχέση έγινε ευρέως γνωστή κατά την κρίσιμη περίοδο όπου ο Ανδρέας Παπανδρέου νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Λονδίνου Χέρφιλντ για εγχείρηση καρδιάς υποφέροντας από φρικτούς πόνους (1988) και η Λιάνη τον φρόντιζε και του συμπαραστάθηκε, και επισημοποιήθηκε με γάμο στις 13 Ιουλίου του 1989.

Με την επάνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και του Ανδρέα Παπανδρέου στην πρωθυπουργία το 1993, ανέλαβε τη διεύθυνση του ιδιαίτερου γραφείου του πρωθυπουργού, μέχρι το 1996. Πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης με τη σειρά τους επιτέθηκαν σ’ αυτές τις εφημερίδες και συμπαραστάθηκαν στη Δήμητρα Λιάνη, λέγοντας ότι τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα ήταν άθλιες συκοφαντίες και απόπειρα χυδαίας εκμετάλλευσης της ιδιωτικής ζωής ενός ανθρώπου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments