Οδηγός

ΑΑΔΕ κορωνοχρέη: Ποιοι υπάγονται στη ρύθμιση οφειλών από 36 έως 72 δόσεις

ΑΑΔΕ κορωνοχρέη: Ποιοι υπάγονται στη ρύθμιση οφειλών από 36 έως 72 δόσεις
ΑΑΔΕ κορωνοχρέη: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα στο myaade/ρυθμίσεις οφειλών για τη ρύθμιση των χρεών της πανδημίας από 3 έως 6 χρόνια σχετικά με τα κορωνοχρέη.

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα στο myaade/ρυθμίσεις οφειλών για τη ρύθμιση των χρεών της πανδημίας από 3 έως 6 χρόνια σχετικά με τα κορωνοχρέη.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή για υποβολή αιτήσεων έως και τις 31 Δεκεμβρίου και η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως και τις 31 Ιανουαρίου του 2022. Το μέτρο της ρύθμισης των χρεών της πανδημίας εκτιμάται ότι αφορά 823.000 φορολογουμένους.

Ποιοι υπάγονται στη ρύθμιση;

Επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν χαρακτηριστεί ως πληττόμενοι βάσει ΚΑΔ από το Υπουργείο Οικονομικών (θα χρησιμοποιηθεί η διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου 2020). Υπολογίζεται ότι στους επιλέξιμους ΚΑΔ περιλαμβάνεται το 78% των επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών της χώρας.

  • Εργαζόμενοι που η σύμβαση εργασίας τους έχει τεθεί σε προσωρινή αναστολή και έχουν λάβει αποζημίωση ειδικού σκοπού ή είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.
  • Ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν λάβει μειωμένο μίσθωμα βάσει δήλωσης COVID.
  • ‘Ανεργοι εγγεγραμμένοι το εν λόγω διάστημα στον ΟΑΕΔ.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της φορολογικής αρχής, από τους 2 εκατ. δυνητικά δικαιούχους της ευνοϊκής ρύθμισης, χρέη στο ελληνικό δημόσιο έχουν:

  • 134.455 νομικά πρόσωπα,
  • 392.785 φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και
  • 299.195 φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments