Οδηγός

Κοινωνικό μέρισμα: Ποιοι θα το λάβουν – Στο “τραπέζι” να δοθεί προς τρεις κατευθύνσεις

Κοινωνικό μέρισμα: Ποιοι θα το λάβουν – Στο “τραπέζι” να δοθεί προς τρεις κατευθύνσεις
Κοινωνικό μέρισμα: Από το βήμα της 85ης ΔΕΘ ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως τα ευάλωτα νοικοκυριά που δικαιούνται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (πρώην ΚΕΑ) θα το λάβουν διπλό το Δεκέμβριο.

Από το βήμα της 85ης ΔΕΘ ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως τα ευάλωτα νοικοκυριά που δικαιούνται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (πρώην ΚΕΑ) θα το λάβουν διπλό το Δεκέμβριο. Πρόκειται περίπου για 273.000 νοικοκυριά ενώ σημειώνεται ότι δικαιούχοι του ΚΕΑ είναι όλοι όσοι έχουν τρία από τα παρακάτω χαρακτηριστικά.

Αυτά είναι:

  • την εισοδηματική ενίσχυση
  • τη διασύνδεση με υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης
  • τη διασύνδεση με υπηρεσίες ενεργοποίησης που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξη των δικαιούχων στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική επανένταξη

Τι ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών για το κοινωνικό μέρισμα

«Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσουμε. Η εικόνα είναι καλή, είναι ικανοποιητική, χωρίς να θριαμβολογώ για την πορεία της οικονομίας. Τα ταμεία πράγματι είναι γεμάτα με την έννοια ότι και ο κρατικός προϋπολογισμός αρχίζει να εκτελείται καλύτερα και η χώρα αντλεί πόρους από τις αγορές χρήματος με αρνητικό κόστος δανεισμού και από τις αγορές κεφαλαίου με το χαμηλότερο ιστορικά κόστος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυτομάτως η ελληνική πολιτεία πρέπει να βγάζει πόρους γιατί αυτό αυξάνει το έλλειμμα και το χρέος. Ταμειακά δηλαδή μπορεί να έχεις τους πόρους αλλά όσο εκταμιεύεις, όσο αυξάνεις τις δαπάνες τόσο αυξάνει το έλλειμμα της χώρας το οποίο μπορεί να έχει αλυσιδωτές αρνητικές επιδράσεις στο μέλλον. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τη δημοσιονομική ευελιξία. Εάν η εικόνα είναι αυτή και καλύτερη προφανώς θα έχουμε πιθανότητα δημοσιονομικό χώρο για πρόσθετη ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων με ποιον τρόπο αυτό θα γίνει δεν το γνωρίζω ακόμα», είπε ο κ. Σταϊκούρας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ

Στο “τραπέζι” να δοθεί και σε χαμηλοσυνταξιούχους και υγειονομικούς

Ένα από τα σενάρια που υπάρχουν στο “τραπέζι” είναι αναφορικά με τους χαμηλοσυνταξιούχους, να το λάβουν όλοι όσοι δεν έχουν πάρει αναδρομικά στο τέλος του 2020 και στις αρχές του 2021. Για τους υγειονομικούς εξετάζεται να δοθεί μέσα στο Δεκέμβριο.

Για το επίδομα φυσικού αερίου

“Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα πρέπει να έχει βγει η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Ενέργειας και Οικονομικών για το επίδομα του φυσικού αερίου». Αναφορικά με το πως θα δοθεί σημείωσε ότι θα δοθεί με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια και θα είναι αυξημένο κατά 20%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments