Ελλάδα

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τα νεότερα για την πανδημία

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τα νεότερα για την πανδημία
Κορωνοϊός ενημέρωση: Όπως κάθε Δευτέρα έτσι και σήμερα η επιτροπή των εμβολιασμών ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να σαρώνει την Ελλάδα, ενώ οι ειδικοί πραγματοποίησαν σήμερα την ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών. Στην ενημέρωση συμμετέχει η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών κα Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας κος Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ, ανακοίνωσε 2.125 νέες λοιμώξεις, εκ των οποίων εντοπίστηκαν 419 στην Αττική και 390 στη Θεσσαλονίκη.

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τι είπε η Μαρία Θεοδωρίδου

Η κα Θεοδωρίδου στην αρχή της ενημέρωσης τόνισε πως ξεκινά η εμβολιαστική περίοδος για τον ιό της γρίπης. Από την αρχή υπήρξε η ανησυχία ποια είναι η αλληλεπίδραση ανάμεσα στον ιό της γρίπης και τον κορονοϊό. Ακόμη δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία όμως την περσινή περίοδοπ ο ιός της γρίπης ήταν σε πολύ χαμηλό επίπεδο στη χώρα. Η γρίπη κορυφώνεται τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο οπότε αυτοί που θα πρέπει να εμβολιαστούν θα πρέπει να το κάνουν από τώρα. Ο ιός της γρίπης μεταλλάσσεται κάθε χρόνο και η δόση είναι μια ενώ ο εμβολιασμός δεν παρεμβαίνει στο σύστημα των άλλων εμβολίων και μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με αυτό του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός ενημέρωση

«Φέτος κυκλοφορούν τετραδύναμα εμβόλια. Η δόση του εμβολίου είναι μια και ο εμβολιασμός δεν παρεμβαίνει στο σχήμα των υπολοίπων εμβολίων. Συστάσεις διατήρησης μεσοδιαστημάτων, δεν υφίστανται. Όποιος πρέπει να εμβολιαστεί για γρίπη, δεν χρειάζεται να λύσει χρονολογικό σταυρόλεξο για να κάνει κι άλλα εμβόλια. Προτεραιότητα έχουν οι ομάδες αυξημένου κινδύνου. Δηλαδή, οι άνω των 60, παιδιά άνω των 6 μηνών κι ενήλικες με υποκείμενα νοσήματα, η ομάδα των εγκύων γυναικών, άτομα με παθολογική παχυσαρκία», τόνισε.

Κορωνοϊός ενημέρωση: Η πορεία των εμβολιασμών

Από την πλευρά του, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε: «Ξεπεράσαμε τους 12 εκατομμύρια 235 χιλιάδες εμβολιασμούς. Περισσότεροι από 6.165.000 συμπολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, στο 57,8% επί του συνολικού πληθυσμού. Για την τρίτη δόση, έχουν κλειστεί 84.000 ραντεβού κι έχουν γίνει 46.000 εμβολιασμοί. Σε σχέση με εμβολιαστική κάλυψη, υψηλότερα ποσοστά έχουν τα νησιά, όπως οι Μύκονος, Σαντορίνη, Μήλος, Πάρος, Κως, Τήνος και στην ηπειρωτική χώρα, Αθήνα (Βόρειος και Νότιος τομέας), Πειραιάς, Ηράκλειο. Όλα τα κέντρα υγείας είναι εφοδιασμένα με το εμβόλιο της Pfizer. Όσοι έκαναν μια δόση οποιουδήποτε εμβολίου και δεν έκαναν τη δεύτερη, συστήνεται να την κάνουν, άσχετα αν έχει περάσει μεγάλο διάστημα». Κορωνοϊός ενημέρωση

Κορωνοϊός ενημέρωση: Δείτε το βίντεο της ενημέρωσης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments