Ελλάδα

Τσιόδρας: Επικεφαλής επιτροπής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών για την πανδημία

Τσιόδρας: Επικεφαλής επιτροπής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών για την πανδημία
Τσιόδρας: Ο καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών ορίστηκε επικεφαλής επιτροπής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών για την πανδημία.

O Σωτήρης Τσιόδρας αποκτά νέα καθήκοντα στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Σύμφωνα με το Βήμα, ο καθηγητής ορίστηκε επικεφαλής μίας νέας επιτροπής για την πανδημία που έχει ως στόχο την ενίσχυση της χώρας μας ενόψει του χειμώνα.

Πιο συγκεκριμένα, στην επιτροπή θα συμμετέχουν εκτός από τον Σωτήρη Τσιόδρα και 50 αναγνωρισμένοι καθηγητές από όλες τις ειδικότητες που σχετίζονται με το αντικείμενο. Συντονιστές των επιστημονικών κατευθύνσεων ανά κατηγορία θα είναι οι καθηγήτριες Αναστασία Κοτανίδου, Παγώνα Λάγιου και Αντωνία Κουτσούκου. Ο ίδιος ο Σωτήρης Τσιόδρας δήλωσε στο Βήμα: «Θα συνεχίσουμε την προσφορά μας στην αντιμετώπιση της πανδημίας και μέσα από την νέα αυτή ακαδημαϊκή επιτροπή. Οι Ιατρικές σχολές της χώρας πρωτοστάτησαν στην αντιμετώπιση της πανδημίας και η Ιατρική Σχολή Αθήνας στήριξε το εθνικό σύστημα υγείας με μοναδικό τρόπο μέχρι σήμερα, όπως και συνεχίζει να κάνει».

Τι θα πραγματεύεται η νέα επιτροπή

H «Επιτροπή για θέματα Δημόσιας Υγείας» που δημιουργείται θα συνεργάζεται, όποτε της ζητηθεί, με τα αρμόδια υπουργεία υποβοηθώντας το έργο όλων των θεσμικών οργάνων της πολιτείας στη μάχη αντιμετώπισης της πανδημίας τους μήνες που θα ακολουθήσουν Όπως είναι φυσικό, η «Επιτροπή για θέματα Δημόσιας Υγείας» που δημιουργείται, θα αποτελεί ένα αυστηρά ακαδημαϊκό όργανο που πρόκειται να γνωμοδοτεί σε ερωτήματα της Ιατρικής Σχολής και του πανεπιστημίου, να επεξεργάζεται ερευνητικά θέματα και συμμετοχή της Ιατρικής Σχολής σε κλινικές μελέτες.

Να εισηγείται κοινά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση των ασθενών με Covid, να οργανώνει εκπαιδευτικές δράσεις προς τους φοιτητές και την κοινότητα, δράσεις ενημέρωσης προς το κοινό, εθελοντικές συμβουλευτικές δράσεις σχετιζόμενες με την δημόσια υγεία και την πανδημία. Επιπλέον, θα συνεργάζεται, όποτε της ζητηθεί, με τα αρμόδια υπουργεία υποβοηθώντας το έργο όλων των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας στη μάχη αντιμετώπισης της πανδημίας τους μήνες που θα ακολουθήσουν, οι οποίοι μπορεί και να αποτελέσουν το νέο μεγάλο «στοίχημα» για τη χώρα μας.

Τι ανέφεραν οι εκπρόσωποι της Ιατρικής για τις πανεπιστημιακές κλινικές

Πάντως στον προβληματισμό των προηγούμενων ημερών για την διαχείριση των περιστατικών covid 19 σε πανεπιστημιακές κλινικές, οι εκπρόσωποι της Ιατρικής Σχολής δηλώνουν στο «Βήμα» ότι οι πανεπιστημιακές κλινικές «συνεχίζουν και νοσηλεύουν εκατοντάδες ασθενείς με covid-19». Όπως αναφέρουν μάλιστα: «Μέχρι να κερδηθεί η μάχη κατά της πανδημίας, όλες οι Covid πανεπιστημιακές κλινικές, πνευμονολογικές, ΜΕΘ, παθολογικές, παιδιατρικές, ποτέ δεν σταμάτησαν, ούτε θα σταματήσουν να νοσηλεύουν ασθενείς με Covid, όπως αναφέρθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Ωστόσο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην υποβαθμιστεί η θεραπεία και άλλων σοβαρών ασθενειών όπως χειρουργικών, ογκολογικών, ορθοπεδικών, καρδιολογικών, οι οποίες συνεχίζουν να υπάρχουν και να απειλούν την υγεία των μη- Covid ασθενών. Για τον λόγο αυτό, αλλά και για λόγους εκπαίδευσης των εκατοντάδων φοιτητών Ιατρικής, οι ΜΗ Cοvid πανεπιστημιακές κλινικές, κυρίως χειρουργικές, οφείλουν να συνεχίσουν να θεραπεύουν ασθενείς με σπάνια νοσήματα που χρειάζονται εξειδικευμένες θεραπείες και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν αλλού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments