Θέσεις Εργασίας

Βορίδης: “Έρχονται” 15.000 προσλήψεις το 2022

Βορίδης: “Έρχονται” 15.000 προσλήψεις το 2022
Βορίδης: Για μια σειρά θεμάτων της επικαιρότητας ανάμεσά τους και τα εργασιακά αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης.

Για μια σειρά θεμάτων της επικαιρότητας ανάμεσά τους και τα εργασιακά αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης. Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος υπουργός προανήγγειλε 15.000 προσλήψεις το 2022 που αφορά το σχεδιασμό του υπουργείου για το νέο έτος.

Τηρείται το 1 προς 1

Μιλώντας στα Parapolitika fm «Μιλάμε για πάνω από 15 χιλιάδες προσλήψεις. Θέλω να πω τέσσερα πράγματα για αυτό τον προγραμματισμό προσλήψεων, το ένα είναι ότι έχουμε αυστηρή τήρηση του 1 προς 1, επομένως ο αριθμός των προσλήψεων συνδέεται με τον αριθμό των αποχωρήσεων και θα δώσουμε στη δημοσιότητα κάποια στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι δεν έχουμε αύξηση του τακτικού προσωπικού τα τελευταία τρία χρόνια, είναι σταθεροποιημένοι σε ένα συγκεκριμένο αριθμό. Το δεύτερο είναι ότι είναι η πρώτη φορά όπου τη φετινή χρονιά τηρείται ότι προβλέπει η νομοθεσία για τα ζητήματα του ανθρωπίνου δυναμικού στο δημόσιο. 

Δηλαδή έγινε ο πρώτος κύκλος κινητικότητας ο όποιος τελείωσε στις 30 Μαΐου, άνοιξε τον Ιούνιο ο προγραμματισμός προσλήψεων. Ο προγραμματισμός προσλήψεων κλείνει στις 30/9, ουσιαστικά στις 4 /10 θα έχουμε την έγκρισή του, και θα ανοίξει αμέσως μετά την έγκρισή του ο δεύτερος κύκλος κινητικότητας μέχρι 31/12. Το λεω αυτό γιατί αυτό αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με το οποίο αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα του ανθρωπίνου δυναμικού στο δημόσιο τομέα. Το τρίτο σε σχέση με τον προγραμματισμό προσλήψεων είναι ότι γίνεται μια επιλογή. Οι περισσότερες προσλήψεις είναι ανθρώπων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και τεχνολογικής εκπαίδευσης, αυτό είναι μια επιλογή για την κατεύθυνση που παίρνει το δημόσιο.

ΔΗΜΟΣΙΟ

Στο δημόσιο πλέον εργάζονται άνθρωποι οι οποίοι είναι πτυχιούχοι και αν θέλετε μειώνεται ο αριθμός των απασχολουμένων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή υποχρεωτικής εκπαίδευσης και αυτό για να μπορέσει το δημόσιο να ασκήσει τον επιτελικό του ρόλο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έχοντας ένα εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο σε πανεπιστημιακό επίπεδο προσωπικό.

Επομένως αυτό θα αλλάξει τη σύνθεση του προσωπικού του δημοσίου. Και το τέταρτο που θέλω να πω είναι ότι για πρώτη φορά φέτος στον προγραμματισμό προσλήψεων έχουμε εντάξει και τους συμβασιούχους δηλαδή όσους εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο δημόσιο πράγμα που σημαίνει ότι και αυτός ο αριθμός εργαζομένων μπαίνει σε έλεγχο και προγραμματισμό και εκεί υπάρχει μια δέσμευση ότι θα μειωθεί κατά 10% ο αριθμός των συμβασιούχων μέσα στο 2022. Αυτά είναι τα πολιτικά χαρακτηριστικά του προγραμματισμού προσλήψεων το αμέσως επόμενο διάστημα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments