Ελλάδα

Σχολεία: Δεν παίρνουν απουσίες οι μαθητές όταν εμβολιάζονται

Σχολεία: Δεν παίρνουν απουσίες οι μαθητές όταν εμβολιάζονται
Σχολεία: Τι αναφέρει η εγκύκλιος του Υπουργείου που στάλθηκε σε όλα τα σχολεία. Τι γίνεται σε περιπτώσεις που υπάρξουν παρενέργειες.

Εγκύκλιος που ρυθμίζει θέματα που αφορούν τον εμβολιασμό των μαθητών στάλθηκε σε όλα τα σχολεία της χώρας από το Υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με αυτή οι μαθητές και οι μαθήτριες που εμβολιάζονται, δύνανται να μην προσέρχονται στις σχολικές μονάδες την ημέρα του εμβολιασμού τους. Στην περίπτωση που μάλιστα εμφανιστούν συμπτώματα δύνανται να απουσιάσουν και την επόμενη ημέρα. Το ίδιο ισχύει και για τις δύο δόσεις εμβολιασμού. Σχολεία

Οι απουσίες των μαθητών και μαθητριών τις ημέρες αυτές καταχωρίζονται αλλά δεν λαμβάνονται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, υπό την προϋπόθεση ότι οι γονείς και κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών ή οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικοι/ες, προσκομίσουν στον Διευθυντή το πιστοποιητικό βεβαίωσης του εμβολιασμού τους.

Σχολεία: Ξεκίνησε τη λειτουργία της η πλατφόρμα edupass

Την ίδια ώρα, οι μαθητές θα δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test μέσω της πλατφόρμας edupass.gov.gr και όχι στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, που ίσχυε έως σήμερα. Η πλατφόρμα edupass.gov.gr αφορά στα self test, τον εμβολιασμό και τα rapid test και αλλάζει τη δήλωση για τον έλεγχο των προϋποθέσεων φυσικής παρουσίας σε σχολεία και πανεπιστήμια, στο πλαίσιο των μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό.

Σχολεία

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ, «η παραγωγική λειτουργία των θυρίδων των εκπαιδευτικών δομών της παρ. 1 του άρθρου 1 και της πλατφόρμας «edupass.gov.gr» εκκινεί από την δημοσίευση της παρούσας απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως». Σύμφωνα με την απόφαση η διαδικασία καταχώρισης αποτελέσματος του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου στην πλατφόρμα «self-testing.gov.gr», ενσωματώνεται στη λειτουργία της πλατφόρμας «edupass.gov.gr». Η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet των γονέων ανήλικων μαθητών και εκεί θα δηλώνονται οι προϋποθέσεις με βάση των οποίων θα επιτρέπεται ή όχι η είσοδος σε εκπαιδευτικές δομές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments