Οικονομία

Άδωνις Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση από την πρώτη μέρα έχει κάνει μόνο μειώσεις φόρων

Άδωνις Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση από την πρώτη μέρα έχει κάνει μόνο μειώσεις φόρων
Άδωνις Γεωργιάδης: Για τις αυξήσεις των τιμών στην ενέργεια, τις πιέσεις που δέχεται η οικονομία αλλά και η αντιμετώπιση της πανδημίας σχολίασε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Για τις αυξήσεις των τιμών στην ενέργεια, τις πιέσεις που δέχεται η οικονομία αλλά και η αντιμετώπιση της πανδημίας σχολίασε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως πιθανότατα αύριο θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Υγείας το σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Για νέα οικονομικά μέτρα

Για το αν θα υπάρξουν αποζημιώσεις και μέτρα στήριξης για τις περιοχές οι οποίες παρουσιάζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο ανέφερε πως η οικονομία δεν θα αντέξει νέο γύρο παροχών και τόνισε πως για αυτή την κατάσταση την ευθύνη έχουν όσοι επιλέγουν να μην εμβολιαστούν.

Φωτιά στην Αττική

Για την ακρίβεια

Για την ακρίβεια, ο κ.Γεωργιάδης είπε ότι η χώρα μας έχει χαμηλότερο πληθωρισμό από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.  Πρόσθεσε δε ότι η σημερινή Κυβέρνηση από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε κάνει μόνο μειώσεις φόρων και καμιά αύξηση. Αν όμως προχωρήσει σε μια μεγάλη μείωση για παράδειγμα του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, για τον οποίο παραδέχθηκε ότι είναι πολύ υψηλός, αυτό θα έχει επιπτώσεις στα δημόσια οικονομικά.

Για τις παρελάσεις

Σχετικά με τις παρελάσεις, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η βούληση είναι να πραγματοποιηθούν, αλλά είναι λογικό να υπάρχουν ενδοιασμοί για τις περιοχές που τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι επιβαρυμένα και αύριο θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για αυτό από τον κ. Πλεύρη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments