Οικονομία

Ρύθμιση οφειλών: Ολόκληρος ο οδηγός της αίτησης για ρύθμιση οφειλών σε 36 ως 72 δόσεις

Ρύθμιση οφειλών: Ολόκληρος ο οδηγός της αίτησης για ρύθμιση οφειλών σε 36 ως 72 δόσεις
Ρύθμιση οφειλών: Σε πλήρη εξέλιξη είναι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τις ρυθμίσεις οφειλών της πανδημίας από 3 έως 6 χρόνια από 36 ως 72 δόσεις.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τις ρυθμίσεις οφειλών της πανδημίας από 3 έως 6 χρόνια από 36 ως 72 δόσεις.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή για υποβολή αιτήσεων έως και τις 31 Δεκεμβρίου και η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως και τις 31 Ιανουαρίου του 2022. Το μέτρο της ρύθμισης των χρεών της πανδημίας εκτιμάται ότι αφορά 823.000 φορολογουμένους.

Οι δικαιούχοι θα έχουν την δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη τους, είτε σε 36 δόσεις άτοκα ή σε 72 δόσεις με επιτόκιο 2,5%.

Το ελάχιστο ποσό κάθε μηνιαίας δόσης θα ανέρχεται σε 30 ευρώ για ποσά οφειλών μέχρι 1.000 ευρώ και σε 50 ευρώ για ποσά οφειλών άνω των 1.000 ευρώ

ΚΟΡΩΝΟΧΡΕΗ

Η διαδικασία για την υποβολή της αίτησης

  • Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπουν στην ηλεκτρονική σελίδα της ΑΑΔΕ και θα πατήσετε την επιλογή «Οφειλές πληρωμές και επιστροφές».
  • Στο νέο περιβάλλον που θα οδηγηθείτε θα χρειαστεί να συμπληρώσετε τους κωδικούς σας στο taxisnet για να προχωρήσετε.
  • Στην πλατφόρμα που θα δείτε θα πατήσετε την επιλογή «Ρυθμίσεις οφειλών».
  • Εν συνεχεία θα μπείτε στο περιβάλλον του taxisnet και θα επιλέξετε την τελευταία επιλογή «Αίτηση ρύθμισης οφειλών των διατάξεων του άρθρου 75 του ν. 4821/2021 (Α134).
  • Πατώντας την επιλογή «Ρ8» θα οδηγηθείτε στο περιβάλλον που βλέπετε στην παραπάνω εικόνα και να επιλέξετε τη ρύθμιση που θέλετε. Τέλος κλικάρετε την επιλογή «Υποβολή» και έχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία της αίτησης.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments