Οικονομία

Σπήλιος Λιβανός: Η ελληνική γη προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες

Σπήλιος Λιβανός: Η ελληνική γη προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες
Σπήλιος Λιβανός: Ο υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός με παρέμβαση στο Ελληνοαραβικό Επιμελητήριο αναφέρθηκε στην καινοτομία – τεχνολογία και περιβάλλον καθώς και στα τρόφιμα και στην αγροδιατροφή.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός με παρέμβαση στο Ελληνοαραβικό Επιμελητήριο αναφέρθηκε στην καινοτομία – τεχνολογία και περιβάλλον καθώς και στα τρόφιμα και στην αγροδιατροφή.

“Μέσα από την ενίσχυση της συνεργασίας, των συνεργειών και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας, μπορούμε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τις εμπορικές και επενδυτικές μας σχέσεις”, επισήμανε ο κ. Λιβανός. Και υπογράμμισε ότι το ΥΠΑΑΤ ακολουθεί μια πολυεπίπεδη στρατηγική συντονισμού και αναδιοργάνωσης των εργαλείων εξαγωγικής υποστήριξης των προϊόντων μας, με στόχο “να αποκτήσουν τα ελληνικά προϊόντα την εμπιστοσύνη ακόμα περισσότερων καταναλωτών αλλά και ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο στην παγκόσμια αγορά. Και βεβαίως να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον νέων επενδυτών” δήλωσε ο κ. Λιβανός.

Για τις ελληνοαραβικές σχέσεις

Ο κ. Λιβανός αναφέρθηκε στις ελληνοαραβικές σχέσεις στον τομέα της αγροδιατροφής σημειώνοντας ότι τα σημαντικότερα εξαγόμενα προϊόντα είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, ο καπνός και το βαμβάκι. Ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αγαστή συνεργασία της Ελλάδας στον τομέα της αλιείας με τις αραβικές χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο, στο πλαίσιο και της συμμετοχής μας σε διεθνείς οργανισμούς και Περιφερειακές Οργανώσεις Διαχείρισης της Αλιείας.

Άξονες στήριξης των ελληνοαραβικών σχέσεων

1. Στη δύναμη των προϊόντων της ελληνικής γης, καθώς , όπως σημείωσε “έχουμε την τύχη σαν χώρα να διαθέτουμε εξαιρετικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας. Έναν πραγματικό θησαυρό”

2. Στην Εθνική Στρατηγική που προωθεί την καινοτομία, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την εξωστρέφεια και τη βιωσιμότητα του συστήματος τροφίμων, η οποία έχει τις εξής προτεραιότητες:

  • Πρώτον, αντιμετωπίζουμε την κλιματική αλλαγή και προβαίνουμε σε δράσεις για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των φυσικών πόρων. Συγκροτήθηκε ήδη Ειδική Επιτροπή κατά της Ερημοποίησης με σκοπό την εκπόνηση Εθνικής Δράσης.
  • Δεύτερον, επενδύουμε στις νέες τεχνολογίες και στην καινοτομία για τον εκσυγχρονισμό του αγροδιατροφικού τομέα.
  • Τρίτον, στηρίζουμε τις βιολογικές καλλιέργειες με βάση και την ευρωπαϊκή Στρατηγική “Από το Αγρόκτημα στο Πιάτο”.
  • Τέταρτον, ενδυναμώνουμε τους ελέγχους σε συνεργασία και με τους αρμόδιους εποπτευόμενους φορείς μας, τον ΕΛΓΟ & τον ΕΦΕΤ, για να διασφαλίσουμε την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων μας.
  • Πέμπτον, στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα και να προωθούμε την εξωστρέφεια της παραγωγής μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments