Πολιτική

Οικονόμου: Οι εμβολιασμένοι δικαιούνται περισσότερα προνόμια

Οικονόμου: Οι εμβολιασμένοι δικαιούνται περισσότερα προνόμια
Οικονόμου: «Οι εμβολιασμένοι συνέβαλαν στην οχύρωση της χώρας έναντι του κορωνοϊού».

Νέα προνόμια εμβολιασμένων, θα ανακοινώσει την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, όπως αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Πρόσθεσε μάλιστα πως οι εμβολιασμένοι συμπολίτες δικαιούνται να έχουν περισσότερα προνόμια καθώς συνέβαλαν στην οχύρωση της χώρας έναντι του κορωνοϊού.

Οικονόμου: Απάντησε στις δηλώσεις του Ελευθέριου Βενιζέλου

«Δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχία ένα πλαίσιο που έχει οδηγήσει στον θωρακισμό απέναντι στον ιό. Είναι ένα πλαίσιο που ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα και τις νέες ανάγκες της κοινωνίας. Άλλωστε η χώρα δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει ξανά», δήλωσε ακόμη.

Απατώντας στις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με τους θανάτους στη χώρα μας, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως ο « υψηλός αριθμός των θανάτων είναι ένα εξαιρετικά λυπηρό φαινόμενο, απέναντι στο οποίο κανείς δεν μπορεί να το ξεπερνά χωρίς να του δίνει την δέουσα σημασία. Όμως είναι ένα θέμα που πρωτίστως έχει επιστημονική διάσταση και μετά πολιτική. Όταν εξηγηθεί επιστημονικά και υπάρχει δυνατότητα για πολιτικές εξηγήσεις, τότε αυτές θα δοθούν», ανέφερε.

Οικονόμου

Οικονόμου: «Πυρά» σε Τσίπρα για τη στάση του στη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με Γαλλία

«Η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία της χώρας, μια επιτυχία ιστορικών διαστάσεων», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Ο διεθνής αντίκτυπος και το πολιτικό και στρατιωτικό αποτύπωμα ήδη αποτελούν την τρανότερη απόδειξη. Προσδοκούσαμε και ελπίζουμε σ’ ένα αρραγές εθνικό μέτωπο, σε μια πανεθνική πανστρατιά στήριξης της συμφωνίας και των εθνικών μας συμφερόντων», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

«Δυστυχώς όμως για πολλοστή φορά ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει τόσο στο ελληνικό όσο και στο διεθνές κοινό την πολιτική του ανεπάρκεια. Παραμένει προσκολλημένος σε ιδέες και ερμηνευτικά σχήματα του περασμένου αιώνα. Δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα στο σύγχρονο, πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και διπλωματικό περιβάλλον και γι αυτό επιλέγει για μια ακόμα φορά να απόσχει από το εθνικό μέτωπο θωράκισης της χώρας. Να θυμίσω απλώς ότι δεν είναι η πρώτη φορά. Το ίδιο έκανε και στη συμφωνία με την Αίγυπτο», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Οικονόμου

Ο κ. Οικονόμου τόνισε στο σημείο αυτό με αναφορά στη χθεσινή ομιλία του κ. Τσίπρα ενώπιον της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πως «ήταν ανερμάτιστη με αναμασημένα υπονοούμενα, κλισέ και ψέματα. Ήταν ενδεικτική της σύγχυσης στην οποία βρίσκεται αντιλαμβανόμενος το προσωπικό, πολιτικό του αδιέξοδο. Προσπάθησε να παρουσιάσει την εικόνα μιας χώρας που βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με την πραγματικότητα αλλά και την αντίληψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών».

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως «Η συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας αναβαθμίζει στρατηγικά την πατρίδα μας, διασφαλίζει τα εθνικά μας συμφέροντα. Εμπεδώνει το ρόλο της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο και αποτελεί το πρώτο βήμα για τη στρατηγική αυτονομίας της Ευρώπης. Απέναντι σε όλο αυτό ο κ. Τσίπρας επιλέγει να γίνει η εθνική εξαίρεση. Η αντιμετώπισή του απέναντι στη συμφωνία είναι πολιτικά και εθνικά ασύνετη. Είναι πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Ο κ. Τσίπρας με τις αγκυλώσεις, τις εμμονές, τις ψευδαισθήσεις του είναι απέναντι σε μία συμφωνία που αποτελεί πρώτα και πάνω απ’ όλα εθνική επιτυχία και μετά επιτυχία της κυβέρνησης. Ο Ελληνισμός όμως γνωρίζει ότι τα εθνικά μας δίκαια δεν διασφαλίζονται με κορώνες και με κραυγές αλλά με ενεργητική διπλωματία και πράξεις. Και αυτήν την πολιτική ακολουθούν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments