Ελλάδα

Εμβολιασμένοι προνόμια: Σήμερα οι ανακοινώσεις Πλεύρη

Εμβολιασμένοι προνόμια: Σήμερα οι ανακοινώσεις Πλεύρη
Εμβολιασμένοι προνόμια: Εντός της ημέρας ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης ανακοινώνει το νέο μείγμα των μέτρων κυρίως για τους εμβολιασμένους.

Σήμερα, ο Υπουργός Υγείας αναμένεται να ανακοινώσει τα προνόμια των εμβολιασμένων, ενώ δεν αποκλείεται να μπουν περισσότερα μέτρα για όσους ανήκουν στους ανεμβολίαστους. Την ίδια ώρα την Τρίτη  από τα συνολικά  2.876 νέα κρούσματα κορωνοϊού, στην Αττική καταγράφονται 527  κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη 441.

Πιο συγκεκριμένα, ο Θανάσης Πλεύρης ανακοινώνει μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από τις 13 Οκτωβρίου. Τα νέα μέτρα θα αναγνωρίζουν προνόμια στους εμβολιασμένους, ενώ δεν αποκλείεται να μπουν περισσότερα μέτρα για όσους ανήκουν στους ανεμβολίαστους. 

Τι θα ισχύει από τις 13 Οκτωβρίου

Από τις 13 Οκτωβρίου, σε κλειστούς χώρους, μπαρ, κέντρα διασκέδασης και εστίαση δεν θα υπάρχει πλέον κανένας περιορισμός για τους αμιγώς εμβολιασμένους. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, θα μπορούν να παραμείνουν στα παραπάνω καταστήματα, όπου θα μπορούν ακόμα και να χορέψουν, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό σε τετραγωνικά και αποστάσεις.

Παράλληλα, στις σημερινές ανακοινώσεις αναμένεται να ανακοινωθεί το τέλος του μίνι lockdown, αλλά μόνο για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Η απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 έως 06:00 που ισχύει σήμερα στις «κόκκινες» περιοχές, θα αφορά μόνο όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Σημειώνεται ότι τα παραπάνω μέτρα για τα μαγαζιά της εστίασης θα ισχύουν μόνο εφόσον η επιχείρηση έχει εμβολιασμένους και τους εργαζομένους της.

Τα μέτρα για τους κινηματογράφους

Όσον αφορά στα σινεμά και στα θέατρα, οι επιχειρηματίες που επιλέγουν να επιτρέπουν στους χώρους τους αποκλειστικά εμβολιασμένους θα μπορούν να έχουν 100% πληρότητα.

Αυτό σημαίνει πως θέατρα και κινηματογράφοι θα μπορούν να γεμίζουν, υπό την προϋπόθεση ότι οι ιδιοκτήτες τους θα έχουν μέσα είτε εμβολιασμένους είτε ανθρώπους που έχουν νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες.

Σήμερα ανακοινώνεται και η νέα Επιτροπή των Ειδικών

Ο υπουργός Υγείας αναμένεται να ανακοινώσει τον νέο πρόεδρο του ΕΟΔΥ την προσεχή Τετάρτη. Νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για μία ολιγομελή επιτροπή (έως 9 άτομα) η οποία θα έχει συμβουλευτικό ρόλο προς το υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση για μία σειρά θεμάτων σχετικά τόσο με την πανδημία, όσο κυρίως με τη δημιουργία του νέου ΕΣΥ.

Άλλωστε η δημιουργία ενός ολιστικού σχεδίου, το οποίο θα καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα των υπηρεσιών υγείας, από την πρόληψη μέχρι την φροντίδα των ασθενών μέσα στα νοσοκομεία, αλλά και το τι συμβαίνει όταν θα βγαίνουν από αυτά, αποτελεί προσωπικό στοίχημα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Φαίνεται λοιπόν πως η δημιουργία μίας νέας ομάδας επιστημόνων από διαφορετικές ειδικότητες με απώτερο σκοπό την εισήγηση προτάσεων σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο σχετικές με την αναδιοργάνωση του ΕΣΥ εν καιρώ όμως πανδημίας να αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την αλλαγή σελίδας στο Σύστημα Υγείας της χώρας.

Ωστόσο και σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί δεν θα συνεδριάζουν πια κάθε εβδομάδα, αλλά μόνο όταν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιβάλλουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments