Ελλάδα

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο: Επεισόδια στην πορεία

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο: Επεισόδια στην πορεία
Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο: Επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας. Το συλλαλητήριο γίνεται κατά της αξιολόγησης στα πανεπιστήμια στα Προπύλαια, ενώ λόγω των επεισοδίων έχει κλείσει η Σταδίου.

Πιο συγκεκριμένα, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν 500- 600 μέλη της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ και του ΟΙΕΛΕ που πραγματοποιούν πορεία προς τη Βουλή έφτασαν στη διασταύρωση των οδών Σταδίου και Καραγιώργη Σερβίας και Σταδίου. Εκεί αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους απωθήσουν έτσι ώστε να δοθεί στην κυκλοφορία το ένα ρεύμα της Σταδίου. Κατά τη διάρκεια της έντασης τραυματίστηκε ελαφρά ένας διαδηλωτής.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο από την ΟΛΜΕ, την ΔΟΕ και την ΟΙΕΛΕ, μαθητές και φοιτητές στα Προπύλαια και πορεία στην βουλή, Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο από την ΟΛΜΕ, την ΔΟΕ και την ΟΙΕΛΕ, μαθητές και φοιτητές στα Προπύλαια και πορεία στην βουλή, Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η κοινή ανακοίνωση των Ομοσπονδιών

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας μετά τη μεθόδευση της κατάθεσης αγωγής με σκοπό να χαρακτηριστεί η απεργία-αποχή ως παράνομη και καταχρηστική, συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με το συντριπτικό ρεύμα των συναδέλφων και των σχολείων σε όλη την Ελλάδα, που συνεχίζουν να δηλώνουν μαζικά απεργία – αποχή από την λεγόμενη «αξιολόγηση». Οι επιθέσεις ενάντια στους απεργούς εκπαιδευτικούς, την Παρασκευή 1/10 φουσκώνουν αντί να καταστείλουν το κύμα της αγανάκτησης για την αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., της Ο.Λ.Μ.Ε. και της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. καλούν όλους και όλες στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο την Τετάρτη 06/10/2021, στις 18.00 στα Προπύλαια.

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις: “Ούτε βήμα πίσω!”

Σε ανακοίνωσή τους οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ ανάμεσα σε άλλα σημειώνουν:

«Τώρα είναι καιρός να βγει η πολιτεία στους δρόμους, η πολιτεία που ορκίζεται στο ψωμί και στη γροθιά της. Τώρα είναι καιρός να ακούσουμε τα μεγάλα βήματα της εκπαίδευσης που υπερασπίζεται το σχολείο

Με βάση την εκδίκαση της έφεσης της ΔΟΕ-ΟΛΜΕ, που απ’ ότι διαφαίνεται θα οριστεί στις 25/1/2022 και την ομόφωνη απόφαση του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ για Απεργία-Αποχή που καλύπτει την εκπαίδευση, η προκηρυγμένη Απεργία-Αποχή παραμένει σε ισχύ! Σχολείο το σχολείο όλη την εβδομάδα παίρνουμε παντού αποφάσεις συμμετοχής! Η πίεση και ο φόβος για μια ακόμη φορά βρίσκεται στην ηττημένη Κεραμέως και το ΥΠΑΙΘ. Το αδιέξοδό τους θα αποκαλύψει αν απροκάλυπτα για μια ακόμη φορά θα επιχειρήσει «χουντικής έμπνευσης» ωμή πολιτική παρέμβαση στο δικαστικό σώμα!

Το ηχηρό μήνυμα των εκπαιδευτικών σηματοδοτεί την κήρυξη ενός αποφασιστικού ανυπότακτου αγώνα διαρκείας, δίνει ηθική ανάταση στο σύνολο του εκπαιδευτικού σώματος, με τα μάτια στραμμένα σε όλη την κοινωνία, σπάζοντας στην πράξη την τρομοκρατία, τους εκβιασμούς και τις απειλές για ποινές που εξαπέλυσε το προηγούμενο διάστημα το ΥΠΑΙΘ αγκαλιά με τους αχυράνθρωπους των ΜΜΕ και γνωστούς εντεταλμένους. Η εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη στην απεργία αποχή των εκπαιδευτικών αποτελεί πρόκληση για όλο το συνδικαλιστικό κίνημα, τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία.

Τώρα είναι η στιγμή να εντείνουμε την πίεση στο ΥΠΑΙΘ και την κυβέρνηση της ΝΔ να τα πάρει όλα πίσω.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments