Κόσμος

Κόμικ: Απόκοσμοι χαρακτήρες από κόμικ κατακλύζουν τους δρόμους της Ευρώπης

Κόμικ: Απόκοσμοι χαρακτήρες από κόμικ κατακλύζουν τους δρόμους της Ευρώπης
Κόμικ: Οι απόκοσμοι χαρακτήρες που εμφανίζονται στις τοιχογραφίες, χαρακτικά, έργα ζωγραφικής και κόμικς αποτελούν έργα ενός Ουαλού καλλιτέχνη.

Ιδιαίτερη εντύπωση στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν προκαλέσει οι «σκοτεινές» και απόκοσμες καλλιτεχνικές δημιουργίες ενός καλλιτέχνη από την Ουαλία. με το όνομα Phlegm.

Κόμικ: Οι δημιουργίες του Phlegm

Αν υπάρχει ένα θεματικό νήμα που συνδέει τα επικά αφηγήματα των τοιχογραφιών του Phlegm αυτό είναι μια αίσθηση δράσης, μόχθου και πείσματος.

Τα έργα του με βάση το Σέφιλντ της Αγγλίας καλλιτέχνη του δρόμου εμφανίζονται σε διάφορους τοίχους της Ευρώπης: προσφάτως ολοκλήρωσε μια τοιχογραφία στη Σουηδία και συνέβαλε σε ένα έργο σε τοίχο στη συνοικία Hackney Wick του Λονδίνου από κοινού με τους ομότεχνούς του Sweet Toof, Teddy Baden, Run και Mighty Mo.

Οι απόκοσμοι χαρακτήρες που εμφανίζονται στις τοιχογραφίες, χαρακτικά, έργα ζωγραφικής και κόμικς του Ουαλού καλλιτέχνη συχνά είναι ασταμάτητα δραστήριοι και κάνουν σκανταλιές ή δίνουν μάχες επιδεικνύοντας ασυνήθιστες δεξιότητες και χρησιμοποιώντας όχι συνήθη όπλα.

Κάθε έργο του είναι μια ευφυής ισορροπία μεταξύ του έντονου μονοχρωματικού ύφους ζωγραφικής του που γεννήθηκε από τα κόμικ τα οποία έχει δημιουργήσει στο παρελθόν και λαϊκών ιστοριών που αντλεί συχνά από ιστορικά έργα τέχνης, με αποτέλεσμα κάθε έργο να είναι ανοιχτό σε ερμηνείες. Μπορεί κάποιος να το δει, ταυτοχρόνως, ως κωμικό και τραγικό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments