Διεθνή

Όλαφ Σολτς: Ξεκινούν οι επαφές με Πράσινους και FDP

Όλαφ Σολτς: Ξεκινούν οι επαφές με Πράσινους και FDP
Όλαφ Σολτς: «Οι διερευνητικές επαφές θα ξεκινήσουν αύριο», τόνισε ο υποψήφιος καγκελάριος.

Την έναρξη συζητήσεων με τους Πράσινους και τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), προανήγγειλε ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών, Όλαφ Σολτς, σε σύντομη δημόσια τοποθέτησή του την Τετάρτη. «Ξεκινούν τριμερείς συνομιλίες και είμαστε ευτυχείς γι’ αυτό» είπε αρχικά ο Σολτς και συνέχισε: «Είμαστε ευγνώμονες για τον σοβαρό και επαγγελματικό τρόπο με τον οποίο οι Πράσινοι και το FDP έχουν συζητήσει ως τώρα για τον σχηματισμό κυβέρνησης» συνέχισε ο Όλαφ Σολτς.

Ο υποψήφιος καγκελάριος ανέφερε πως το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Γερμανίας έχει δείξει πως επιθυμεί αυτό τον συνασπισμό, ενώ έλαβε εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης μεταξύ των τριών αυτών κομμάτων. «Είναι στο χέρι μας να εφαρμόσουμε τώρα αυτή την εντολή. Οι διερευνητικές επαφές θα ξεκινήσουν αύριο» τόνισε.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι διερευνητικές μεταξύ Σοσιαλδημοκρατών, Πράσινων και FDP θα ξεκινήσουν την Πέμπτη, με μια συνάντηση που θα ξεκινήσει στις 11 ώρα Γερμανίας στο Βερολίνο κι αναμένεται να έχει εξάωρη διάρκεια.

Όλαφ Σολτς

To FDP συμφωνεί για τριμερείς συνομιλίες με SPD και Πράσινους

Οι Φιλελεύθεροι (FDP) της Γερμανίας συμφωνούν για τη διεξαγωγή τριμερών επίσημων συνομιλιών με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και τους Πράσινους, με αντικείμενο τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, δήλωσε η ηγεσία του κόμματος. Ο επικεφαλής του FDP, Κρίστιαν Λίντνερ, δήλωσε ότι πρότεινε στον υποψήφιο καγκελάριο του SPD, Όλαφ Σολτς, τα τρία κόμματα να ξεκινήσουν τις συνομιλίες την Πέμπτη. «Σε συντονισμό με τους Πράσινους, πρότεινα στον κ. Σολτς να συναντηθούμε αύριο για μια τριμερή συνάντηση και αυτό θα συμβεί», δήλωσε ο κ. Λίντνερ στους δημοσιογράφους.

Νωρίτερα, η ηγεσία των Πρασίνων έκανε γνωστό ότι το κόμμα επιθυμεί να ξεκινήσει επίσημες συνομιλίες με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και τους Φιλελεύθερους (FDP) για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Ο συν-επικεφαλής του κόμματος, Ρόμπερτ Χάμπεκ, ανέφερε ότι οι Πράσινοι στοχεύουν προς έναν συνασπισμό των τριών κομμάτων. O ίδιος σημείωσε ότι οι συνομιλίες των τελευταίων ημερών με όλα τα κόμματα οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν περισσότερα κοινά σημεία για έναν συνασπισμό «φανάρι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments