Κόσμος

Χιλή: Σχεδόν το 90% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως

Χιλή: Σχεδόν το 90% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως
Χιλή: Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε επίσης χθες πως τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν έξι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 503 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι ως αυτό το στάδιο έχει εμβολιαστεί πλήρως το 88,74% του πληθυσμού – στόχου της εκστρατείας ανοσοποίησης. Πρόκειται συνολικά για κάπου 15,2 εκατομμύρια πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω, ενώ την πρώτη δόση κάποιου εμβολίου έχει λάβει το 91,53%.

Πάνω από 3,46 εκατομμύρια πολίτες έχουν εξάλλου λάβει τρίτη, ενισχυτική δόση. Η εκστρατεία ανοσοποίησης συνεχίζεται σε ανήλικους. Στόχος είναι να εμβολιαστούν κάπου 1,5 εκατομμύρια παιδιά.

Την 30ή Σεπτεμβρίου, οι αρχές προχώρησαν στην άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που επέβαλαν για 19 μήνες, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας.

Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε επίσης χθες πως τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν έξι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 503 κρούσματα του SARS-CoV-2. Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έφθασε έτσι τους 37.506 νεκρούς επί συνόλου 1.657.749 επιβεβαιωμένων μολύνσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments