Οικονομία

Κυριάκος Πιερρακάκης: Στα μέσα του 2022 οι ψηφιακές συντάξεις

Κυριάκος Πιερρακάκης: Στα μέσα του 2022 οι ψηφιακές συντάξεις
Κυριάκος Πιερρακάκης: Για μια σειρά θεμάτων όπως οι ψηφιακές συντάξεις, το άυλο συναινετικό διαζύγιο, τις μεταβιβάσεις ακινήτων, την ίδρυση ατομικής επιχείρησης αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης.

Για μια σειρά θεμάτων όπως οι ψηφιακές συντάξεις, το άυλο συναινετικό διαζύγιο, τις μεταβιβάσεις ακινήτων, την ίδρυση ατομικής επιχείρησης αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης.

Για τις αγοραπωλησίες

Ο κ. Πιερρακάκης τόνισε μεταξύ άλλων πως «έως το τέλος του έτους θα ανακοινώσουμε το άυλο συναινετικό διαζύγιο, στις αγοραπωλησίες θα φτιάξουμε ένα σύστημα όπου όλα θα γίνονται στον συμβολαιογράφο, ενώ, γι’ αυτό που λέμε γεγονότα της ζωής μας, μέχρι το καλοκαίρι του 2022 θα έχει καλυφθεί το μεγαλύτερο κομμάτι της απόστασης».

«Φέτος θα περάσουμε τα 300 εκατομμύρια» σχολίασε και χαρακτήρισε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ως «υπουργείο καθημερινότητας και πρώτης γραμμής» ο κ. Πιερρακάκης.

Για τις οπτικές ίνες και τα 5G

Όσον αφορά το θέμα της σταθερής τηλεφωνίας μίλησε για την ανάγκη αποχαλκοποίησης του δικτύου, λέγοντας ότι «περνώντας στην οπτική ίνα θα έχουμε γρήγορες ταχύτητες». Αναφερόμενος στο 5G, έκανε λόγο για τη μεγάλη αλλαγή που έρχεται κυρίως μέσα από τις εφαρμογές, όπως για παράδειγμα αυτόνομη οδήγηση, ρομποτική χειρουργική από απόσταση. «Η αλλαγή έρχεται απλά πρέπει να είμαστε παρόντες στον σχεδιασμό της» πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι ξεκινά η μείωση του τέλους κινητής τηλεφωνίας που θα απαλλάξει από τις «πλάτες» των πολιτών 68 εκατομμύρια ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments