Πολιτική

Οικονόμου: Προς τρίτη δόση για όλους πριν το τέλος του χρόνου

Οικονόμου: Προς τρίτη δόση για όλους πριν το τέλος του χρόνου
Οικονόμου: «Oι εμβολιασμένοι πολίτες που είναι και θωρακισμένοι έναντι της βαριάς νόσησης με κορωνοϊό, δικαιούνται και πρέπει να έχουν πλήρη προνόμια».

«Πολύ σύντομα» αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε όλους τους εμβολιασμένους πολίτες, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Εξήγησε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική συζήτηση με την επιτροπή των ειδικών χωρίς ωστόσο να είναι ακόμη σε θέση πόσοι μήνες θα πρέπει να έχουν παρέλθει από τη δεύτερη δόση για τη χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής, είπε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Σε κάθε περίπτωση ανέφερε ότι οι εμβολιασμοί με τρίτη δόση για όλους, ενδεχομένως θα γίνουν πριν το τέλος του χρόνου.

Οικονόμου: Οι εμβολιασμένοι δικαιούνται πλήρη προνόμια και κανονική ζωή

Ενόψει της ανακοίνωσης των ελευθεριών για τους εμβολιασμένους από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες που είναι και θωρακισμένοι έναντι της βαριάς νόσησης με κορωνοϊό, δικαιούνται και πρέπει να έχουν πλήρη προνόμια για μια κανονική ζωή. Πρόσθεσε ότι τα μέτρα αυτά πρέπει να αφορούν οριζόντια όλη τη χώρα, χωρίς διαφοροποίηση για «κόκκινες» περιοχές.

Σχετικά με την αναφορά του λοιμωξιολόγου Μάριου Λαζανά ότι δεν ερωτήθηκε η επιτροπή των ειδικών για την χορήγηση περισσότερων ελευθεριών στους εμβολιασμένους, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι η απόφαση αυτή λαμβάνει υπόψη της τα αποτελέσματα της εφαρμογής διάφορων πολιτικών από το καλοκαίρι και μετά οπότε η εικόνα των εμβολιασμών είναι ικανοποιητική. Στην πανδημία, πρόσθεσε, κανείς οφείλει να παρακολουθεί πως εξελίσσονται τα πράγματα και κάθε απόφαση έχει τα δικά της ρίσκα.

Τι αναμένεται να ανακοινωθεί

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα είναι τα εξής:

  • Σε κλειστούς χώρους, μπαρ, κέντρα διασκέδασης και εστίαση δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός για όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
  • Οσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, θα μπορούν να παραμένουν στα καταστήματα αυτά όση ώρα θέλουν και εφόσον οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων απασχολούν εργαζόμενους που είναι επίσης πλήρως εμβολιασμένοι, δεν θα υπάρχει καμία απαγόρευση ή περιορισμός σε τετραγωνικά, αποστάσεις, χορό, κλπ.
  • Επίσης, οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν θα περιορίζονται από κανένα lockdown σε κόκκινη περιοχή, θα μπορούν να κινούνται κανονικά και μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας – από 01:00 έως 06: 00  – σε αντίθεση με τους ανεμβολίαστους που θα πρέπει να επιστρέφουν σπίτι τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments