Αθλητισμός

ΟΦΗ: Νέα κρούσματα κορωνοϊού

ΟΦΗ: Νέα κρούσματα κορωνοϊού
ΟΦΗ: Ακόμα δύο κρούσματα κορωνοϊού εμφανίστηκαν στην ομάδα του Ηρακλείου.

Μετά τα τρία κρούσματα που εμφανίστηκαν σε ποδοσφαιριστές της ομάδας τις προηγούμενες ημέρες, στους “ασπρόμαυρους” εμφανίστηκαν ακόμη δύο θετικοί στον ιό.

Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή και ένα μέλος του τεχνικού τιμ.

Στα τελευταία τεστ τα οποία πραγματοποιήθηκαν στους Κρητικούς ανιχνεύτηκαν δύο ακόμη μέλη της ομάδας, τα οποία είναι θετικά στον COVID-19. Πρόκειται για έναν παίκτη και ένα στέλεχος του τεχνικού τιμ.

Υπενθυμίζεται ότι λίγα 24ωρα πριν την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ είχε βρεθεί θετικοί τρεις ποδοσφαιριστές του Νίκου Νιόπλια.

ΟΦΗ: Λίγα λόγια για την ομάδα

Ο ΟΦΗ είναι σύλλογος που εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης με το ποδοσφαιρικό τμήμα να είναι το πιο επιτυχημένο.

Ο ΟΦΗ ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 1925 στο Γυμναστήριο της οδού Ιδομενέως όπου συνυπήρχαν αθλητές στίβου, αρσιβαρίστες, παλαιστές καθώς και ποδοσφαιριστές. Στο σπίτι του μετέπειτα γιατρού Μηνά Ζαμπόζη υπογράφτηκε το καταστατικό ίδρυσης του O.Φ.Η. (Όμιλος Φιλάθλων Ηρακλείου), που είχε σαν φυτώριο τους προσκόπους του Ηρακλείου και τους τελειόφοιτους του Γυμνασίου Αρρένων της πόλης.

Το καταστατικό ανέφερε τις εξής δραστηριότητες:

  • Παντός είδους αθλητικές εκδηλώσεις
  • Ψυχαγωγία των μελών
  • Οργάνωση διαλέξεων, εκδρομών κ.λπ.

Πολλά από τα ιδρυτικά μέλη αλλά και στελέχη του ΟΦΗ συνήθιζαν να είναι και αθλητές της ομάδας, έτσι συντέλεσαν στο να δημιουργηθούν τμήματα ποδοσφαίρου, αθλοπαιδιών (στα 1928 είχε γυναικεία ομάδα βόλεϊ), στίβου, κολύμβησης και ποδηλατικό τμήμα.

Ο ΟΦΗ συνάντησε μεγάλη στήριξη από τους φιλάθλους κυρίως για της επιτυχίες του στο ποδόσφαιρο αλλά και στα άλλα αθλήματα και κυρίως στον κλασσικό αθλητισμό όπου στους Παγκρήτιους αγώνες είχε κυρίαρχη παρουσία. Η πορεία αυτή του ΟΦΗ βρήκε ανταπόκριση όχι μόνο στο Ηράκλειο αλλά και σε όλο το νησί της Κρήτης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments