Ελλάδα

Χάρτες ECDC: Παραμένει στο πορτοκαλί η Ελλάδα

Χάρτες ECDC: Παραμένει στο πορτοκαλί η Ελλάδα
Χάρτες ECDC: Οι ανανεωμένοι χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Νοσημάτων δείχνουν μεταξύ άλλων την αύξηση της θετικότητας στην Ελλάδα.

Σε έξαρση παραμένει η πανδημία με τους χάρτες του ECDC να δείχνουν ότι η Ελλάδα παραμένει στο “πορτοκαλί”. Την ίδια ώρα από τα συνολικά  2.249 νέα κρούσματα κορωνοϊού, στην Αττική καταγράφονται 488  κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη 382.

Πιο συγκεκριμένα, βελτιώνεται η κατάσταση με την πορεία της πανδημίας στη χώρα και αυτό αποδεικνύουν και οι ανανεωμένοι χάρτες που παρουσίασε την Πέμπτη το ECDC.  Είναι χαρακτηριστικό πως περισσότερες περιοχές της Ελλάδας επέστρεψαν στο «κίτρινο» σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα που ήταν στο «πορτοκαλί», στον συνδυαστικό χάρτη αριθμού κρουσμάτων – τεστ και δείκτη θετικότητας.

Τι δείχνουν οι χάρτες

Συγκεκριμένα, «κίτρινες» έγιναν ξανά η Ήπειρος και η Κρήτη, σε αυτό το χρώμα παρέμειναν Στερεά Ελλάδα, Αττική, Ευρυτανία, Ήπειρος, Κρήτη, ενώ στο «πράσινο» βρίσκονται νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Η υπόλοιπη χώρα είναι στο «πορτοκαλί».

Στον χάρτη με τον δείκτη θετικότητας η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στο «πράσινο», με ποσοστό κάτω από 1%.

Τέλος, στο «βαθύ «πράσινο» παραμένει η χώρα στη διενέργεια τεστ με πάνω από 5.000 τεστ ανά 100.000 κατοίκους.

Χάρτες ECDC: Ο τριπλός δείκτης

Στον σύνθετο χάρτη – συνδυαστικός δείκτης τεστ, νέων κρουσμάτων και θετικότητας που ακολουθεί βλέπουμε ότι η Ελλάδα είναι στο «κόκκινο», σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα. Εξαίρεση αποτελεί ένα μέρος της Πελοποννήσου καθώς και τα περισσότερα νησιά που είναι «πορτοκαλί».

Οι χάρτες του ECDC βασίζονται σε δεδομένα που δηλώνονται από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης (TESSy). Την ίδια ώρα ο ΕΟΔΥ σε μήνυμά του στο Twitter, σημειώνει με αφορμή τη δημοσίευση των χαρτών πως «ανάμεσα στις χώρες με τον υψηλότερο αριθμό διενεργούμενων τεστ ανά 100.000 κατοίκους η χώρα μας για μια ακόμη εβδομάδα ενώ και o δείκτης θετικότητας εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω του 4% σύμφωνα με τους έγχρωμους επιδημιολογικους χάρτες του #ECDC».

Πληροφορίες για τα στοιχεία που δίνουν

Να υπογραμμιστεί ότι το ECDC δεν συλλέγει στοιχεία για τη Βρετανία, την Ελβετία, τις βαλκανικές χώρες (εκτός εκείνων που είναι μέλη της ΕΕ), την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

Να σημειώσουμε ακόμα ότι οι χάρτες του ECDC ανανεώνονται κάθε Πέμπτη, σύμφωνα με τη Σύσταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ως στόχο έχει την εφαρμογή μιας συντονισμένης προσέγγισης μεταξύ των χωρών της ΕΕ όσον αφορά τον περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.     svg%3E

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments