Lifestyle

Πέτρος Ιακωβίδης: Αποκάλυψε πως έγραψε το «Έξαψη»

Πέτρος Ιακωβίδης: Αποκάλυψε πως έγραψε το «Έξαψη»
Πέτρος Ιακωβίδης: Το ξεκίνημα στις πίστες στα 13 του, η επιτυχία και οι απίθανες εμπνεύσεις πίσω από τα τραγούδια του.

Ο Πέτρος Ιακωβίδης βρέθηκε καλεσμένος στο βραδινό talk show του ΑΝΤ1, «The 2night show» κι εξομολογήθηκε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου πως δημιουργήθηκε το τραγούδι “Έξαψη”, με τη συμμετοχή του Βαγγέλη Μαρινάκη στους στίχους.

Ο ερμηνευτής παραχώρησε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, μιλώντας για το ξεκίνημα του στην Καβάλα ως τραγουδιστής στα 13 του χρόνια, την πορεία του στον καλλιτεχνικό χώρο της δισκογραφίας και της νυχτερινής διασκέδασης, καθώς και τις εμπνεύσεις πίσω τις μεγάλες του επιτυχίες.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τον τραγουδιστή να διηγείται το πώς εμπνεύστηκε γνωστά κομμάτια που έχει γράψει. «Το κοιμήσου απόψε εδώ το έγραψα, όταν ρώτησα τη μητέρα μου πού να κοιμηθώ, γιατί θα έρχονταν οι παππούδες μου και μου είπε “κοιμήσου εδώ”» είπε και συνέχισε. «Το “Μου έλειψες πολύ” είναι το πρώτο που έγραψα στην καραντίνα που έβλεπα μία ταινία, το “Ημερολόγιο”. Και θυμάμαι ότι σκεφτόμουν στα γράμματα που της έγραφε ότι του λείπει πολύ».

>«Το τατουάζ» το έγραψα γρήγορα. Ήμουν γυμναστήριο και μου λέει ένας φίλος να πάμε να πιούμε καφέ και ήρθε η κοπέλα του και είχε πάει μόλις να κάνει τατουάζ» είπε αμέσως μετά.

Ο Πέτρος Ιακωβίδης μίλησε για το τραγούδι “Έξαψη” της Νατάσας Θεοδωρίδου, αποκαλύπτοντας πως έγιναν τα πράγματα.

Πως έγραψε το «Έξαψη»

Εκείνος έγραψε τη μουσική και στη συνέχεια ήρθαν οι στίχοι του Βαγγέλη Μαρινάκη: “Με πήρε η Νατάσα τηλέφωνο και μου λέει θέλω να γράψεις ένα τραγούδι μουσική και στίχο για το σήριαλ. Εγώ είχα δει κάποια επεισόδια, ήξερα λίγο του story. Έγραψα λοιπόν το τραγούδι με άλλο στίχο. Με παίρνει μία ώρα μετά και μου λέει ωραία τώρα βάλε αυτούς του στίχους μέσα. Όταν το τελείωσα μου είπε ποιος το έγραψε”. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: “Η Νατάσα με έχει στηρίξει πάρα πολύ, μ’ έσπρωξε προς τα πάνω”.

Έπιασε μικρόφωνο στα 13

«Πρώτη φορά τραγούδησα στην Καβάλα στα 13 μου, στο μαγαζί Πέρλες. Με πήγαινε ο μπαμπάς μου και το πρωί πήγαινα σχολείο. Ήμουν στο σπίτι και χτυπά το τηλέφωνο και ήταν ο μαέστρος του μαγαζιού, ο Δημήτρης Δημητρόπουλος, που ήταν και δάσκαλός μου. Ο μπαμπάς μου μού είπε ότι συνεννοήθηκε με τον Νίκο Κουρκούλη (σ.σ. θείος του) για να ξεκινήσω να τραγουδάω. Μου έδωσε τρία τραγούδια και ξεκίνησα».

Το τρέμουλο στην πρώτη μεταcovid συναυλία

Η για τους καλλιτέχνες ήταν μία δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία που τους έβγαλε εκτός φόρμας. Ο τραγουδιστής θυμήθηκε το «τρέμουλο», που ένιωσε το καλοκαίρι, στην πρώτη του συναυλία μετά τα lockdown έπειτα από τόσο καιρό στην απραξία.

«Όταν βγήκα να τραγουδήσω με το “μη θυμώνεις” άκουσα τον κόσμο που το τραγουδούσαν απ΄έξω με έπιασε τρέμουλο και αγχώθηκα. Για 10 λεπτά δεν μπορούσα να τραγουδήσω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments