Οδηγός

ΟΑΕΔ επίδομα ανεργίας: Πως καθορίζεται και ποιο είναι το ύψος της επιδότησης

ΟΑΕΔ επίδομα ανεργίας: Πως καθορίζεται και ποιο είναι το ύψος της επιδότησης
ΟΑΕΔ επίδομα ανεργίας: Τρεις κατηγορίες είναι αυτές που καθορίζουν το ύψος του επιδόματος ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Τρεις κατηγορίες είναι αυτές που καθορίζουν το ύψος του επιδόματος ανεργίας του ΟΑΕΔ. Αξίζει να σημειωθεί πως οι επιδοτούμενοι άνεργοι έχουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις, η μη τήρηση των οποίων μπορεί να οδηγήσει σε οριστική διακοπή της επιδότησής τους.

Πως καθορίζονται τα ποσά

Το ύψος της επιδότησης υπολογίζεται με βάση τον μέσο όρο των μεικτών μηνιαίων αποδοχών του τελευταίου πριν από την απόλυση 6μηνου ως εξής:

  • Τα παραπάνω ποσά προσαυξάνονται κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος της οικογένειας του δικαιούχου
  • Για κάθε πλήρη μήνα επιδότησης καταβάλλονται 25 ημερήσια επιδόματα
ΟΑΕΔ

Κατά την επιδότηση καταβάλλονται Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα

Το Δώρο Χριστουγέννων καταβάλλεται, εφόσον ο ασφαλισμένος επιδοτείται κατά το διάστημα από 01.05 έως 31.12. Για κάθε έναν πλήρη μήνα επιδότησης καταβάλλονται τρία ημερήσια επιδόματα Δώρο Χριστουγέννων. Για επιδότηση όλο το προαναφερόμενο διάστημα καταβάλλονται είκοσι πέντε ημερήσια επιδόματα. Αν δεν συμπληρωθεί πλήρης μήνας επιδότησης δεν καταβάλλεται Δώρο Χριστουγέννων.

Το Δώρο Πάσχα καταβάλλεται, εφόσον ο ασφαλισμένος επιδοτείται κατά το διάστημα από 01.01 έως 30.04. Για κάθε έναν πλήρη μήνα επιδότησης καταβάλλονται τρία (3) ημερήσια επιδόματα Δώρο Πάσχα. Για επιδότηση όλο το προαναφερόμενο διάστημα καταβάλλονται δωδεκάμισι (12,5) ημερήσια επιδόματα. Αν δεν συμπληρωθεί πλήρης μήνας επιδότησης δεν καταβάλλεται Δώρο Πάσχα.

Ποιοι θα πληρωθούν έως την Παρασκευή 8/10

Χρήματα στους λογαριασμούς τους θα δουν έως την Παρασκευή 72.500 δικαιούχοι επιδομάτων του ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας θα πραγματοποιηθούν πληρωμές για επιδόματα ανεργίας και λοιπά επιδόματα, επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης και επιδοτούμενες άδειες μητρότητας.

Αναλυτικά τι θα πληρωθεί από τον ΟΑΕΔ

• 25 εκατ. ευρώ σε 66.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων • 24 εκατ. ευρώ σε 5.500 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης • 700.000 ευρώ σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας Παράλληλα έως την Παρασκευή θα πληρωθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού για το μήνα Σεπτέμβριο και το πρόγραμμα “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments