Κόσμος

Μέρκελ: Ευχετήρια επιστολή σε Αναστασιάδη

Μέρκελ: Ευχετήρια επιστολή σε Αναστασιάδη
Μέρκελ: Ευχετήρια επιστολή με την ευκαιρία των γενεθλίων του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, στις 27 Σεπτεμβρίου, απέστειλε προς τον Νίκο Αναστασιάδη η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ,

Ευχετήρια επιστολή με την ευκαιρία των γενεθλίων του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, στις 27 Σεπτεμβρίου, απέστειλε προς τον Νίκο Αναστασιάδη η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, εξαίροντας την πολιτική δράση του κ. Αναστασιάδη, η οποία, όπως επισημαίνει, η κ. Μέρκελ, στοχεύει στο καλό της Κύπρου.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην επιτυχημένη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, αλλά και της πανδημίας στην Κύπρο η κ. Μέρκελ εύχεται στον Ν. Αναστασιάδη να επιτύχει και την επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Προεδρίας, η κ. Μέρκελ στην επιστολή της τονίζει ότι η Γερμανία υποστηρίζει τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας για εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό.

Τέλος, εκφράζει ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη μεταξύ τους φιλία και την ειλικρινή συνεργασία τους.

Λίγα λόγια για την Άνγκελα Μέρκελ

Η Άνγκελα Δωροθέα Μέρκελ είναι Γερμανίδα πολιτικός. Στις 22 Νοεμβρίου 2005 το γερμανικό κοινοβούλιο την εξέλεξε στο αξίωμα του καγκελάριου της Γερμανίας. Είναι η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας από την ίδρυση του Ομοσπονδιακού Κράτους το 1871.

Η Άνγκελα Μέρκελ γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1954 στο Αμβούργο της τότε Δυτικής Γερμανίας. Είναι πολωνικής καταγωγής από την πλευρά του πατέρα της Χορστ Κάσνερ (1926-2011), καθώς ο παππούς της Λούντβιχ Κάσμιρτζακ άλλαξε το επώνυμό του στο πιο γερμανικό Κάσνερ, όταν μετανάστευσε στη Γερμανία από το Πόζναν. Ο Χορστ Κάσνερ (1926-2011) ήταν πάστορας της Λουθηρανικής Εκκλησίας, ενώ η μητέρα της Χέρλιντ Γέντσεν (γ. 1928), καθηγήτρια Αγγλικών και Λατινικών.

Λίγους μήνες μετά τη γέννησή της, η οικογένεια Κάσνερ μετακόμισε στο Τέμπλιν της Ανατολικής Γερμανίας, όπου ο πατέρας της ανέλαβε εκκλησιαστικά καθήκοντα στην τοπική εκκλησία. Από νεαρή ηλικία εντάχθηκε στην Ελεύθερη Γερμανική Νεολαία, τη νεολαία του Ενιαίου Σοσιαλιστικού (Κομουνιστικού) Κόμματος της Ανατολικής Γερμανίας, όπως όλοι οι συνομίληκοί της. Μπορεί η ένταξή στην οργάνωση να ήταν προαιρετική, αλλά τα μέλη της κομματικής νεολαίας απολάμβαναν εξαιρετικά προνόμια, όπως πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση.

Στα μαθητικά της χρόνια ξεχώρισε για τις επιδόσεις της στην εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας, την οποία ομιλεί με ευχέρεια. Σπούδασε φυσική στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας (1973-1978) και στη συνέχεια εργάστηκε ως ερευνήτρια. Το 1977, σε ηλικία 23 ετών, παντρεύτηκε τον συμφοιτητή της Ούλριχ Μέρκελ, με τον οποίο χώρισε το 1982, αλλά μέχρι σήμερα φέρει το επώνυμό του. «Ακούγεται βλακώδες, αλλά δεν μπήκα σε αυτόν το γάμο με τη δέουσα σοβαρότητα», είπε αργότερα. Την ίδια περίοδο γνωρίστηκε με τον συνάδελφό της Γιόακιμ Ζάουερ (γ. 1949), τον οποίο παντρεύτηκε τον Νοέμβριο του 1998.

Στο πολιτικό προσκήνιο εμφανίστηκε το 1989, μετά την κατάρρευση του Τείχους του Βερολίνου, όταν διορίστηκε αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου στην πρώτη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Ανατολικής Γερμανίας, στην οποία ηγείτο ο χριστιανοδημοκράτης Λόταρ Ντε Μεζιέρ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments