Οικονομία

Άδωνις Γεωργιάδης: Ακόμη 12.288 επιχειρήσεις της ΑΜΘ θα λάβουν μη επιστρεπτέα ενίσχυση

Άδωνις Γεωργιάδης: Ακόμη 12.288 επιχειρήσεις της ΑΜΘ θα λάβουν μη επιστρεπτέα ενίσχυση
Άδωνις Γεωργιάδης: Ακόμη 12.288 επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα λάβουν μη επιστρεπτέα ενίσχυση ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ μετά από απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος μετά από συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Ακόμη 12.288 επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα λάβουν μη επιστρεπτέα ενίσχυση ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ μετά από απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος μετά από συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων έγινε εφικτή μετά την απόφαση του υπουργού να συσταθεί παράρτημα του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΦΕΠΑΕ) στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (Κομοτηνή) και να αναλάβει όλα τα προγράμματα.

Ποιες επιχειρήσεις μπορούν να ενταχθούν

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν επιπλέον 2.000 επιχειρήσεις, από τις συνολικά 3.000 των οποίων η αίτηση απορρίφθηκε αρχικά, οι οποίες έχουν την δυνατότητα να διορθώσουν και να επανυποβάλουν την αίτησή τους, μέχρι την 1η Νοεμβρίου, ώστε αυτή τη φορά να εγκριθεί, με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 6 εκατ. ευρώ, τα οποία έχουν επίσης δεσμευθεί. Γεωργιάδης για αντιεμβολιαστές

Τι δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης

Με αφορμή τη σημερινή απόφαση, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Με τη συνεργασία του ΕΦΕΠΑΕ και του προέδρου του, Πλάτωνα Μαρλαφέκα, αλλά και του περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου, λύσαμε, ευτυχώς, ένα φλέγον πρόβλημα για την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Οι πληρωμές έχουν ήδη ξεκινήσει και οι επιχειρήσεις λαμβάνουν τα χρήματά τους με μεγάλη ταχύτητα. Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος και ευτυχής που συνέβαλα για να συμβεί αυτό».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments