Video

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Σπάνιο βίντεο – Τραγουδάει την «Εύθυμη Χήρα» το 1980

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Σπάνιο βίντεο – Τραγουδάει την «Εύθυμη Χήρα» το 1980
Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ένα σπάνιο ντοκουμέντο με την μεγάλη ελληνίδα σταρ του κινηματογράφου, όπου τραγουδά την «Εύθυμη Χήρα» το μακρινό 1980.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη το καλοκαίρι του 1980 αποφασίζει να ανεβάσει την διάσημη οπερέτα ”Εύθυμη Χήρα” στο κηποθέατρο Αλίκη στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Παρακάτω θα την δούμε να κάνει πρόβα σε δύο από τα τραγούδια της παράστασης. ‘Οπως λέει όμως και ή ίδια η φωνή της είναι βραχνή το πρωί και δεν θα είναι το ίδιο καλή με το βράδυ οπότε τραγουδά ελάχιστα. Επίσης δεν απαντά εάν θα παντρευτεί όπως έγραφαν τότε τα περιοδικά.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η υπόθεση της «Εύθυμης Χήρας»

Η «Εύθυμη Χήρα» είναι οπερέτα, η υπόθεση της οποίας ξεκινά από ένα φανταστικό κρατίδιο, το Ποντεβέντρο (κάποιο «βαλκανο – γερμανικό» πριγκιπάτο), όπου ένας βαθύπλουτος νυμφεύεται μια νεαρή κοπέλα, την Άννα ή Χάννα. Όταν πεθαίνει, η χήρα Άννα ως κληρονόμος της περιουσίας, πηγαίνει στο Παρίσι για να ζήσει μια μεγάλη ζωή.

Ο αρχηγός του φανταστικού κρατιδίου δυσανασχετεί με την προοπτική να φύγει και να πάρει μαζί της την τεράστια περιουσία, ερωτευμένη μάλιστα και κάποιον Γάλλο. Έτσι, αναθέτει σε έναν νεαρό ακόλουθο της πρεσβείας, τον κόμη Ντανίλο Ντανίλοβιτς, να κατακτήσει τη χήρα και να παντρευτούν.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Λίγα λόγια για τη μεγάλη σταρ

Το 1952, η Βουγιουκλάκη έδωσε κρυφά από την οικογένειά της εξετάσεις στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από την οποία αποφοίτησε τρία χρόνια μετά με «Λίαν Καλώς», χάνοντας το αριστείο λόγω της αυστηρής βαθμολόγησης του Δημήτρη Χορν. Προτού ακόμη αποφοιτήσει από τη σχολή ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της στο θέατρο.

Αλίκη Βουγιουκλάκη Πρωταγωνίστησε σε 42 κινηματογραφικές ταινίες, μεταξύ των οποίων και ορισμένες διεθνείς παραγωγές, οι περισσότερες των οποίων έγιναν τεράστιες εισπρακτικές επιτυχίες και κατάφεραν να εκτινάξουν την καριέρα της στα ύψη και να της αποδοθεί ο χαρακτηρισμός της «Εθνικής Σταρ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments