Video

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη: Πως βγήκε η γνωστή φράση

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη: Πως βγήκε η γνωστή φράση
Είναι πολλά τα λεφτά Άρη: Η ιστορία πίσω από την αγαπημένη φράση.

«Είναι πολλά τα λεφτά Άρη». Όλοι μας σίγουρα έχουμε χρησιμοποιήσει αυτή τη φράση κάποια στιγμή.  Όλοι έχουμε κολλήσει ένα «Άρη», έστω 5-10 φορές στη ζωή μας, έπειτα που αναφερθήκαμε σε πολλά λεφτά. Γιατί όμως «είναι πολλά τα λεφτά, Άρη»; Από που βγηκε η εν λόγω φράση;

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη: Απο που βγήκε η ατάκα που χρησιμοποιούμε σήμερα

Έκφραση δηλωτική της υποχώρησης και της θυσίας ιδανικών και ηθικών αξιών στον βωμό του χρήματος, ή του άνισου αγώνα όλων των παραπάνω έναντι του μεγάλου θηρίου που κατατροπώνει και ποδοπατά τους αδύνατους στο πέρασμά του. Η φράση προέρχεται, από την ταινία του 1964 «Λόλα», του Ντίνου Δημόπουλου. Ο Σπύρος Καλογήρου απειλεί με μαχαίρι τον Νίκο Κούρκουλο. «Είναι ανάγκη να χτυπηθούμε;», ρωτάει ο Κούρκουλος. «Πολλά τα λεφτά, Άρη», απαντάει ο Καλογήρου. «Εντάξει Μαύρε».

Ατάκα, που, επίσης, αν και πρωτοειπώθηκε λίγο πριν από ένα φονικό, αποτελεί μία χιουμοριστική φράση σε συζητήσεις γύρω από τα χρήματα. Βέβαια, ποτέ κανείς δεν την είπε καλύτερα από τον Σπύρο Καλογήρου στον Νίκο Κούρκουλο στη «Λόλα» (1964). Κάποιοι άλλοι πάλι συνδέουν την ατάκα αυτή με τον γνωστό αμφιλεγόμενο αντάρτη Άρη Βελουχιώτη και πως ειπώθηκε σκόπιμα στην ταινία.

Η πλοκή της ταινίας

Ο Άρης (Νίκος Κούρκουλος) αποφυλακίζεται μετά από τρία χρόνια κάθειρξης και εμφανίζεται στην Τρούμπα. Σκοπός του δεν είναι τόσο το ξεκαθάρισμα παλιών λογαριασμών, αλλά να μάθει αν ανάμεσα σ’ εκείνους που τον πρόδωσαν ήταν κι η Λόλα (Τζένη Καρέζη), μια κοπέλα που δουλεύει στο καμπαρέ του Στέλιου.

Ο Άρης, που αγαπά και νοιάζεται τη Λόλα, θέλει να τη βγάλει από το βούρκο, αλλά ο Στέλιος, που είναι επίσης ερωτευμένος μαζί της, αναθέτει σ’ έναν μπράβο του να σκοτώσει τον πρώτο. Την ώρα που ο Άρης και ο μπράβος μονομαχούν με μαχαίρια, οι άνθρωποι του Στέλιου απαγάγουν τη Λόλα και την κλείνουν σ’ ένα σπίτι, αναγκάζοντας έτσι τον Άρη να συγκρουστεί μαζί τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments