Ελλάδα

Αττική: Επίθεση στη ΔΟΥ Χολαργού και στο ΚΕΠΥΟ Μοσχάτου

Αττική: Επίθεση στη ΔΟΥ Χολαργού και στο ΚΕΠΥΟ Μοσχάτου
Αττική: Τρία περιστατικά σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στην Αττική

Έντονη η νύχτα στην Αθήνα με τρεις επιθέσεις μέσα σε ένα βράδυ.

Στη ΔΟΥ Χολαργού επί της Ελευθερίου Βενιζέλου, σημειώθηκε επίθεση αγνώστων λίγο πριν τις 03:20, με βαριοπούλες, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς η κεντρική είσοδος.

Λίγο αργότερα στις 04:00 άγνωστοι πέταξαν μολότοφ στο ΚΕΠΥΟ Μοσχάτου.

Στη 01:30 στην οδό Καραμαλάκη στο κέντρο της Αθήνας εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε απορριματοφόρο και υπήρξε επέκταση σε σταθμευμένα οχήματα τα οποία υπολογίζονται σε 11.

Σημειώνεται ότι τόσο η εφορία Χολαργού όσο και το ΚΕΠΥΟ Μοσχάτου έχουν γίνει στόχος και στο παρελθόν.

Ομόνοια: Η ένταση προκλήθηκε, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ ζήτησαν από τους διαδηλωτές να προοριστούν σε μία λωρίδα του δρόμου και υπήρξαν αντιδράσεις.

Ένταση σημειώθηκε στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που ολοκληρώθηκε περίπου στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου στην Ομόνοια.

Στην πορεία συμμετείχαν: η ΚΕΕΡΦΑ, ΑΔΕΔΥ, φοιτητικοί σύλλογοι, κοινότητες μεταναστών, πρόσφυγες από τα στρατόπεδα, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς για να σταματήσει η κλιμάκωση της φασιστικής βίας.
Η ένταση προκλήθηκε, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ ζήτησαν από τους διαδηλωτές να προοριστούν σε μία λωρίδα του δρόμου. Όμως εκείνοι αρνήθηκαν και προς στιγμήν προκλήθηκε ένταση, με τους αστυνομικούς να απαντούν με δακρυγόνα.

Λίγα λόγια για την Αθήνα

Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας από το 1834 και η μεγαλύτερη πόλη της.

Βρίσκεται στην Αττική, στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, και είναι από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου, με την καταγεγραμμένη ιστορία της να φθάνει ως το 3.200 π.Χ. Η Αρχαία Αθήνα, αρχικά οικισμός πάνω στην Ακρόπολη, εξελίχθηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. σε μία πανίσχυρη πόλη-κράτος, που αναπτύχθηκε παράλληλα με το λιμάνι της, το οποίο αρχικά ήταν το Φάληρο και αργότερα ο Πειραιάς. Υπήρξε, κατά την κλασική εποχή, κέντρο των τεχνών, της γνώσης και της φιλοσοφίας, έδρα της Ακαδημίας του Πλάτωνα και του Λυκείου του Αριστοτέλη. Αναφέρεται ευρέως ως γενέτειρα της δημοκρατίας. Συχνά, η Αθήνα, όπως και γενικότερα η Ελλάδα, χαρακτηρίζεται «λίκνο του δυτικού πολιτισμού», ενώ άλλες φορές, ο τίτλος αυτός αποδίδεται στη Μεσοποταμία.

Η σύγχρονη Αθήνα είναι το κέντρο της οικονομικής, βιομηχανικής, πολιτικής και πολιτιστικής ζωής της Ελλάδας. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, η Ευρύτερη Αστική Περιοχή της Αθήνας, η οποία ουσιαστικά συμπίπτει με την Περιφέρεια Αττικής, είναι η 7η πολυπληθέστερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τον πληθυσμό της να εκτιμάται το 2004 στους 4.013.368 κατοίκους. Το πολεοδομικό συγκρότημα Αθηνών – Πειραιώς, δηλαδή η περιοχή της Αθήνας, του Πειραιά και των προαστίων τους, έχει πληθυσμό 3.181.872 κατοίκων σύμφωνα με την απογραφή του 2011.

svg%3EΗ περιοχή του ανήκει διοικητικά σε πέντε περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας Αττικής: Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Βορείου Τομέα Αθηνών, Νοτίου Τομέα Αθηνών, Δυτικού Τομέα Αθηνών και την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς. Το κέντρο των Αθηνών βρίσκεται στον Δήμο Αθηναίων και του Πειραιά στον Δήμο Πειραιώς. Ο Πειραιάς, ιστορικά γνωστός ως το «επίνειο των Αθηνών», είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας. Τα κέντρα των δύο πόλεων απέχουν εννέα χιλιόμετρα και παλαιότερα ο Πειραιάς χωριζόταν από την Αθήνα από άκτιστες εκτάσεις, αλλά σήμερα, μετά από τη μεγάλη οικιστική ανάπτυξη της περιοχής τον 19ο και 20ό αιώνα, ο Πειραιάς έχει ενωθεί πολεοδομικά με την Αθήνα.

Η κληρονομιά της κλασικής εποχής είναι ακόμη φανερή στην πόλη, εκπροσωπούμενη από αρχαία μνημεία και έργα τέχνης, με γνωστότερο όλων τον Παρθενώνα, που θεωρείται εμβληματικό μνημείο του αρχαίου Δυτικού πολιτισμού. Στην πόλη διατηρούνται ακόμη Ρωμαϊκά και Βυζαντινά μνημεία, καθώς και μικρός αριθμός Οθωμανικών μνημείων. Στην Αθήνα βρίσκονται δύο Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, η Ακρόπολη και η μεσαιωνική Μονή Δαφνίου. Αξιοθέατα της νεότερης εποχής, χρονολογούμενα από την καθιέρωση της Αθήνας ως πρωτεύουσας του ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους το 1834, περιλαμβάνουν τη Βουλή των Ελλήνων (19ος αιώνας) και την Τριλογία, ένα σύνολο τριών κτηρίων:

  • η Εθνική Βιβλιοθήκη
  • το Πανεπιστήμιο
  • η Ακαδημία.

Η Αθήνα φιλοξένησε τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896 και 108 χρόνια αργότερα διοργάνωσε τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Στην Αθήνα βρίσκονται το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, που διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή στον κόσμο αρχαίων ελληνικών αρχαιοτήτων, καθώς και το νέο Μουσείο Ακρόπολης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments