Ελλάδα

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τα νεότερα για την πανδημία

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τα νεότερα για την πανδημία
Κορωνοϊός ενημέρωση: Όπως κάθε Δευτέρα έτσι και σήμερα, η Επιτροπή Εμβολιασμών ενημέρωσε το κοινό για την πορεία τους.

Ο κορωνοϊός έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα, με το εμβόλιο να αποτελεί την μόνη λύση ενώ ολοκληρώθηκε η σημερινή ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας. Στην ενημέρωση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Υπενθυμίζεται πως ο ΕΟΔΥ για σήμερα ανακοίνωσε 2.383 νέες λοιμώξεις, εκ των οποίων 458 εντοπίστηκαν στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη 349.

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τι δήλωσε για την τρίτη δόση η Μαρία Θεοδωρίδου

Τον λόγο πήρε αρχικά η Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία ευχήθηκε καλή ακαδημαϊκή χρονιά, καθώς από σήμερα γίνονται με φυσική παρουσία τα μαθήματα σε όλα τα Πανεπιστήμια.

Στην συνέχεια μίλησε για την τρίτη δόση εμβολίου, η οποία εδώ και ένα μήνα περίπου έχει ήδη ξεκινήσει να χορηγείται σε υγειονομικούς και ανοσοκατασταλμένους ενώ πλέον έχουν πάρει σειρά και οι άνω των 65 ετών, αλλά και οι άνω των 50 ετών.

Κορωνοϊός ενημέρωση

Η τρίτη δόση χορηγείται για μεγαλύτερη προστασία από τον κορωνοϊό. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες από την τρίτη δόση είναι παρόμοιες ή ηπιότερες από τη δεύτερη δόση. Άτομα με τρεις δόσεις είχαν 11 φορές μικρότερο κίνδυνο να μολυνθούν από τον ιό και 20 φορές μικρότερο κίνδυνο σε σχέση με άτομα που έκαναν τη δεύτερη δόση.

Κορωνοϊός ενημέρωση: Η πορεία των εμβολιασμών

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος ανακοίνωσε πως 6.250.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, αριθμός που αντιστοιχεί στο 59,5% του γενικού πληθυσμού και στο 69% επί του ενήλικου πληθυσμού.

Επίσης θύμισε πως χθες άνοιξε η πλατφόρμα για ραντεβού τρίτης δόσης εμβολίου σε όσους είναι άνω των 50 ετών και το επιθυμούν. Απαραίτητα πρέπει να έχουν περάσει έξι μήνες από την δεύτερη δόση του εμβολίου.

Δείτε live την ενημέρωση:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments