Οδηγός

ΟΑΕΔ: Πληρωμές για 59.000 δικαιούχους επιδομάτων

ΟΑΕΔ: Πληρωμές για 59.000 δικαιούχους επιδομάτων
ΟΑΕΔ: Συνολικά 59.000 δικαιούχοι επιδομάτων του ΟΑΕΔ θα πάνε στα ATM έως την Παρασκευή καθώς θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Συνολικά 59.000 δικαιούχοι επιδομάτων του ΟΑΕΔ θα πάνε στα ATM έως την Παρασκευή καθώς θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους. Παράλληλα, σε πληρωμές θα προχωρήσει τόσο ο ΕΦΚΑ όσο και το υπουργείο Εργασίας.

Από τον ΟΑΕΔ θα πληρωθούν επιδόματα ανεργίας και λοιπά επιδόματα, επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης, άδειες μητρότητας κ.α

Ποσά και δικαιούχοι επιδομάτων του ΟΑΕΔ

  • 17 εκατ. ευρώ σε 45.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων
  • 24 εκατ. ευρώ σε 5.500 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης
  • 1,3 εκατ. ευρώ σε 2.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας
  • 3,5 ευρώ σε 6.500 δικαιούχους για Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα (πληρωμή εισφορών σε φορείς)

ΟΑΕΔ: Ποιοι μπορούν να βγάλουν κάρτα ανεργίας

Στο μητρώο ανέργων (κάρτα ανεργίας) του ΟΑΕΔ μπορεί να εγγραφεί οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, ηλικίας 15 – 74 ετών. Αρκεί να πληρεί το ίδιο αυτά τα κριτήρια: α) δεν ασκεί ελευθέριο ή άλλο επάγγελμα β) είναι ικανό για εργασία και παράλληλα διαθέσιμο στην αγορά εργασίας και γ) αναζητά ενεργά απασχόληση.

Η εγγραφή στο μητρώο ανέργων πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω των e-services ΟΑΕΔ, η πρόσβαση στις οποίες πραγματοποιείται με τη χρήση κωδικών TAXISnet. Δεν απαιτείται η αυτοπρόσωπη προσέλευση στις Υπηρεσίες.

Εάν υπάρχει πρόσφατη εγγραφή στο μητρώο, οι συναλλασσόμενοι/-ες ταυτοποιούνται με τη χρήση των κωδικών TAXISnet και τη συμπλήρωση του ΑΜΚΑ. Διαφορετικά, απαιτείται πρώτα η εγγραφή στο σύστημα και η συμπλήρωση κάποιων βασικών στοιχείων. Κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής στο μητρώο ανέργων, οι συναλλασσόμενοι/-ες συμπληρώνουν τα απαραίτητα πεδία εγγραφής ανέργου. Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής της Υπηρεσίας (ΚΠΑ2), στην οποία θα υποβάλουν την αίτησή τους. Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, αυτή μπορεί να είναι η Υπηρεσία είτε του τόπου κατοικίας τους είτε της τελευταίας απασχόλησης (εφόσον προέρχονται από λήξη εργασιακής σχέσης). Για το λόγο αυτό, παρέχεται η δυνατότητα καταχώρισης διεύθυνσης κατοικίας και τελευταίας εργασίας.

ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΑΜΕΑ

Στην περίπτωση αυτή, επισυνάπτεται το είδος βεβαίωσης πιστοποίησης της εν λόγω ιδιότητας (γνωμάτευση ΚΕΠΑ ή απόφαση που έχει εκδοθεί πριν από την 01/09/2011 από τις Πρωτοβάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές του πρώην ΙΚΑ, εφόσον ισχύει εφ’ όρου ζωής και αναφέρεται το ποσοστό αναπηρίας).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments