Οικονομία

Κώστας Σκρέκας: Οριζόντια έκπτωση 15% σε όλους τους καταναλωτές φυσικού αερίου

Κώστας Σκρέκας: Οριζόντια έκπτωση 15% σε όλους τους καταναλωτές φυσικού αερίου
Κώστας Σκρέκας: Στα μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας ενώ τόνισε πως δεν θα αφήσει απροστάτευτους τους καταναλωτές η κυβέρνηση.

Στα μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας ενώ τόνισε πως δεν θα αφήσει απροστάτευτους τους καταναλωτές η κυβέρνηση.

Μιλώντας στο Mega μεταξύ άλλων τόνισε πως : «Γίνονται έργα σε τέσσερις υδρολογικές λεκάνες, οι τρεις από αυτές στο Δήμο Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας και μία στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού. Σε όλα τα προηγούμενα χρόνια μετά από μία σεζόν ξεκινούσαν τα έργα, δηλαδή είναι η πρώτη φορά που είχαμε πυρκαγιές τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο ξεκίνησαν οι εργασίες», ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ

Ποια τα νέα μέτρα

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρθηκε και στα νέα μέτρα στήριξης όπως ο διπλασιασμός επιδόματος ρεύματος αλλά και η έκπτωση φυσικού αερίου.

«Η κρατική επένδυση αφορά όλου τους παρόχους», είπε σχετικά με τον διπλασιασμό της επιδότησης ρεύματος. «Επιπλέον, ζητήσαμε από τη ΔΕΗ και ιδιώτες παρόχους για την κατανάλωση άνω των 300 κιλοβατώρων να προχωρήσουν σε επιπλέον εκπτώσεις, για να απορροφήσουν την ανατίμηση».

Για το φυσικό αέριο

Σχετικά με το φυσικό αέριο, η επιδότηση για τους καταναλωτές θα είναι ενισχυμένη μέσω επιδόματος θέρμανσης (για όσους πληρούν τα νέα εισοδηματικά & περιουσιακά κριτήρια) και μέσω έκπτωσης από άλλους παρόχους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments