Οικονομία

Νίκος Παπαθανάσης: Θα σταθεροποιηθούν οι τιμές το επόμενο διάστημα στα προϊόντα διατροφής

Νίκος Παπαθανάσης: Θα σταθεροποιηθούν οι τιμές το επόμενο διάστημα στα προϊόντα διατροφής
Νίκος Παπαθανάσης: Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης εξέφρασε την εκτίμησή του ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει σταθεροποίηση των τιμών καθώς η αυξανόμενη προσφορά θα καλύψει τη ζήτηση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης εξέφρασε την εκτίμησή του ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει σταθεροποίηση των τιμών καθώς η αυξανόμενη προσφορά θα καλύψει τη ζήτηση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε και στους ελέγχους που γίνονται στην αγορά και είπε πως είναι αρκετοί ενώ λίγες είναι οι περιπτώσεις με παραβατική συμπεριφορά. Για τις λαϊκές αγορές ο κ. Παπαθανάσης τόνισε πως λειτουργούν σωστά εν μέσω πανδημίας.

Για την διατροφή υπογράμμισε πως υπάρχουν αυξήσεις όμως το μέτρο διατίμησης δεν βοηθάει όπως έχει αποδειχθεί και από την προηγούμενη εμπειρία.

Για τον πληθωρισμό

Για τον πληθωρισμό εκτίμησε ότι θα κυμανθεί εδώ όπως και στην Ευρώπη περίπου στο 3% καθώς το φαινόμενο είναι εξωγενές. Για το επίδομα θέρμανσης σημείωσε ότι μια οικογένεια τετραμελής θα λάβει κατά 60% αυξημένο επίδομα θέρμανσης και αναφερόμενος στα ενισχυτικά μέτρα της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι παίρνουμε μέτρα για να στηρίξουμε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments