Ελλάδα

Meteo: Υποχώρηση της κακοκαιρίας αύριο – Νέα καταιγίδα από την Πέμπτη

Meteo: Υποχώρηση της κακοκαιρίας αύριο – Νέα καταιγίδα από την Πέμπτη
Meteo: Πως θα εξελιχθεί ο καιρός από σήμερα, αύριο και την Πέμπτη.

Βροχές και καταιγίδες σημειώνονται από την αρχή του εικοσιτετραώρου της Τρίτης 12/10 στα δυτικά και βορειοανατολικά τμήματά της χώρας. Τα φαινόμενα σταδιακά θα επηρεάσουν τη Θράκη, την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Στερεά, την Πελοπόννησο και το Αιγαίο. Σταδιακή εξασθένησή τους αναμένεται από το απόγευμα, οπότε θα περιοριστούν στη Θράκη και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου, αναφέρει το meteo.

Meteo: Βελτίωση καιρού από Τετάρτη και νέα καταιγίδα από Πέμπτη

Την Τετάρτη 13/10 αναμένονται μόνο τοπικές βροχοπτώσεις. Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Τρίτης 12/10, καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα. Meteo

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τον βελτιωμένο καιρό της Τετάρτης 13/10 θα διαδεχθεί νέα ισχυρή κακοκαιρία. Η νέα κακοκαιρία θα επηρεάσει την χώρα από το βράδυ της Τετάρτης 13/10 προς Πέμπτη 14/10 και θα έχει κύρια χαρακτηριστικά:

  • τις ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες
  • τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη
  • την πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα ηπειρωτικά

Υπενθυμίζεται ότι αν η κακοκαιρία αυτή πάρει όνομα, θα φέρει το όνομα «Μπάλλος».

Η θερμοκρασία σήμερα

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται για τον καιρό σήμερα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο. Μετά το μεσημέρι και από τα δυτικά τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια έως 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα τους 24 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Στην Αττική αναμένονται βροχές και καταιγίδες από το πρωί ενώ υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων από το πρωί έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης.

Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές το μεσημέρι και απόγευμα στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ όμως από το πρωί θα γίνουν βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments