Ελλάδα

Σεισμός στην Κρήτη: Πανικόβλητοι γονείς έτρεχαν να πάρουν τα παιδιά τους

Σεισμός στην Κρήτη: Πανικόβλητοι γονείς έτρεχαν να πάρουν τα παιδιά τους
Σεισμός στην Κρήτη: Σε επαγρύπνηση βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, για τον εντοπισμό πιθανών προβλημάτων ή καταστροφών σε κτίρια και υποδομές.

Αναστάτωση προκάλεσε ο νέος σεισμός στην ανατολική Κρήτη που σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 12:30 το μεσημέρι της Τρίτης με επίκεντρο θαλάσσιο χώρο, νοτιοανατολικά της Ζάκρου, ο οποίος σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είχε μέγεθος 6,3 Ρίχτερ.

Πολίτες βγήκαν στους δρόμους προκειμένου να βρουν ένα ανοιχτό σημείο για να προστατευθούν, ενώ την ίδια ώρα επικρατούσε κυκλοφοριακό κομφούζιο, με τους γονείς να τρέχουν πανικόβλητοι στα σχολεία, τα οποία έκλεισαν, για να πάρουν τα παιδιά τους.

Σεισμός στην Κρήτη: Λόγω της ισχυρής δόνησης, ο κόσμος, ανήσυχος, βγήκε στους δρόμους από τα σπίτια και τα καταστήματα.

Σύμφωνα με το zarpanews, στο 5ο Γυμνάσιο Χανίων και στο 1ο Λύκειο Χανίων, αποφασίστηκε εκκένωση καθώς σύμφωνα με αναφορές, πολλά παιδιά από το λύκειο είχαν πανικοβληθεί και ούρλιαζαν.

Αρχικά, όπως προκύπτει, όλοι οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο, όπως προβλέπει το σχετικό πρωτόκολλο όμως στη συνέχεια ξεκίνησε να βρέχει καταρρακτωδώς οπότε αποφασίστηκε να αναχωρήσουν.

Την ίδια ώρα η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ πως έχουν γίνει πολλές επισκέψεις σε σχολικές μονάδες και μαζί με τους εκπαιδευτικούς οι μαθητές έχουν παρακολουθήσει μαθήματα αντισεισμικής προστασίας και τα σχετικά με την προσωπική τους ασφάλεια. «Είναι σημαντικό οι πολίτες από μόνοι τους να ελέγξουν τα σπίτια τους, τα μπαλκόνια και τις πυλωτές, ώστε να διαπιστώσουν τυχόν ρωγμές ή άλλα θέματα και προβλήματα που θα έπρεπε να αναφέρουν στις υπηρεσίες».

Σεισμός στην Κρήτη: Τι λένε οι ειδικοί

Ο καθηγητής Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής της Έδρας UNESCO για τη Φυσική του Εσωτερικού της Γης και τη Μείωση των Γεωκαταστροφών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (πρώην ΤΕΙ Κρήτης), Φίλιππος Βαλλιανάτος ανέφερε σχετικά με τον σεισμό των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ: «Είναι ένα μεμονωμένο γεγονός δεν έχει καμία σχέση με το Αρκαλοχώρι και απλά θα περιμένουμε τις επόμενες ώρες να δούμε εάν είναι ο κύριος σεισμός. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι γνωστή σεισμογόνος περιοχή που δίνει ανάλογα μεγέθη». Κρήτη

Τη νέα ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 12:24 το μεσημέρι σε θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά της Κρήτης παρακολουθούν οι σεισμολόγοι του Σεισμολογικού Σταθμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Σεισμός στην Κρήτη

Ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ Βασίλης Καρακώστας δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως ο συγκεκριμένος σεισμός «βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικότερα από τους σεισμούς στο Αρκαλοχώρι, εκεί όπου συνεχίζεται έως και σήμερα η μετασεισμική ακολουθία. Δεν υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των δύο, είναι διαφορετικό ρήγμα, αρκετά μακριά και δεν μπορούμε να συσχετίσουμε αυτούς τους δύο σεισμούς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments