Οικονομία

Άλμπερτ Μπουρλά: 650 εκατομμύρια η επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη – 500 θέσεις εργασίας

Άλμπερτ Μπουρλά: 650 εκατομμύρια η επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη – 500 θέσεις εργασίας
Άλμπερτ Μπουρλά: Ομιλία πραγματοποίησε ο επικεφαλής της εταιρείας Pfizer στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των εγκαινίων νέων εγκαταστάσεων.

Ομιλία πραγματοποίησε ο επικεφαλής της εταιρείας Pfizer στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των εγκαινίων νέων εγκαταστάσεων. Ο κ. Μπουρλά μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις επενδύσεις, τις θέσεις εργασίας αλλά και για τους στόχους την επόμενη ημέρα.

Η Ελλάδα επιτάχυνες δομικές μεταρρυθμίσεις

«Είδαμε μέσα στην πανδημία η Ελλάδα επιτάχυνε τις δομικές μεταρρυθμίσεις σε σημαντικούς τομείς όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός που μπορεί να αποτελέσει βάση για την ανάκαμψη της χώρας. Το Ταμείο Ανάκαμψης μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης σε ένα νέο προσανατολισμό της ελληνικής οικονομίας στην κατεύθυνση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας» σημείωσε ο κ. Μπουρλά.

500 θέσεις εργασίας

Ο CEO της Pfizer τόνισε ότι δεσμεύεται να συμβάλλει στην αυτή την προσπάθεια. Δίνοντας στοιχεία για την επένδυση είπε ότι οι εργαζόμενοι έχουν ξεπεράσει τους 500 και το 15% είναι Έλληνες του εξωτερικού που γύρισαν στην πατρίδα τους για να εργαστούν εδώ.

Περήφανος για την καταγωγή του

«Είμαι περήφανος Έλληνας και Σαλονικιός και λίγες πόλεις μπορούν να τα αναδείξουν όλα αυτά. Είναι μια πόλη με καρδιά και ψυχή. Είμαι γεμάτος αναμνήσεις και αισιοδοξία για όλα αυτά που θα κάνουμε τα επόμενα χρόνια», κατέληξε ο κ. Μπουρλά.

3.500 αιτήσεις για 200 θέσεις

Ήδη, για τις πρώτες 200 θέσεις στο digital hub (ψηφιακό κέντρο τεχνολογίας και καινοτομίας) της εταιρείας, η Pfizer είχε λάβει 3500 αιτήσεις, σε ποσοστό 20% προερχόμενες από το εξωτερικό, κυρίως από Έλληνες και Ελληνίδες επιστήμονες, που ζουν και εργάζονται σε άλλες χώρες, ενώ πάνω από επτά στους δέκα αιτούντες (ποσοστό 74%) είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου.

Το digital hub της εταιρείας, που ήδη λειτουργεί, με τους επιστήμονές του να εργάζονται πάνω σε παγκόσμια πρότζεκτ (σ.σ. αλλά αναμένεται να είναι πλήρως επιχειρησιακά ενεργό από το 2021), θα αναπτύσσει δραστηριότητα στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης, των Μεγάλων Δεδομένων και των analytics, με στόχο -μεταξύ άλλων- τη βελτίωση και ανάπτυξη νέων φαρμάκων, την επιτάχυνση της ανακάλυψής τους και τη δημιουργία ψηφιακών πλατφορμών που θα υποστηρίζουν γιατρούς και ασθενείς παγκοσμίως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments