Πως Να

Πώς να σβήσετε τα ίχνη σας από το Internet

Πώς να σβήσετε τα ίχνη σας από το Internet
Ίχνη στο Internet: Πολλές φορές οι χρήστες αναζητούν τρόπους για να σβήσουν τα ίχνη τους από τις μηχανές αναζήτησης.
Ίχνη στο Internet: Πολλές φορές οι χρήστες αναζητούν τρόπους για να σβήσουν τα ίχνη τους από τις μηχανές αναζήτησης.

Πολλοί χρήστες επιλέγουν καθημερινά να σβήσουν τα ίχνη τους από το Internet προκειμένου να μην λαμβάνουν διαφόρων ειδών email. Η διαδικασία είναι απλή, αλλά αν ο χρήστης έχει ανεβάσει τα στοιχεία του σε πολλές πλατφόρμες μπορεί να αποβεί εξαιρετικά χρονοβόρα.

Βήμα προς βήμα η διαδικασία

Βήμα 1: Απενεργοποιείτε ή σβήνετε τα προφίλ σας

Σκεφτείτε τα social media στα οποία έχετε λογαριασμούς. Facebook, ναι. Instagram; Επίσης. Twitter, LinkedIn, και πάλι ναι. Θυμηθείτε όμως και το Hi5. To MySpace. Το Tumblr. Έχετε, μήπως, και Reddit; Σε ποια online καταστήματα έχετε δώσει τα στοιχεία σας;

Πρέπει να ξεφορτωθείτε όλα αυτά τα προφίλ – φυσικά, θα πάρει χρόνο.

Βήμα 2: Αφαιρείτε τον εαυτό σας από ιστοσελίδες συλλογής δεδομένων

Υπάρχουν εταιρείες εκεί έξω που έχουν μία δουλειά: Να συγκεντρώσουν τα προσωπικά μας δεδομένα. Αυτό μπορεί να σταματήσει μέσω sites που, επί πληρωμή, κάνουν τη δύσκολη δουλειά για εσάς και επανέρχονται ανά διαστήματα για να ελέγξουν εάν οι πληροφορίες που σας αφορούν παραμένουν εκτός, ή επανήλθαν.

Βήμα 3: Διαγράφετε το email σας

Η ευκολία της διαδικασίας αυτής εξαρτάται από τον πάροχο που έχετε επιλέξει. Μπορεί να γίνεται με ένα μόνο βήμα και να η διαγραφή να ισχύει άμεσα. Ίσως, όμως, η εταιρεία σας δώσει ένα διάστημα περιθώριο, σε περίπτωση που θελήσετε να το ενεργοποιήσετε ξανά.

Φυσικά, η επικοινωνία με φίλους και γνωστούς θα σας δυσκολέψει αρκετά. Το ίδιο και με συναδέλφους ή πιθανούς εργοδότες. Αν θεωρείτε πως αξίζει τον κόπο, πάρτε τον χρόνο σας και ακολουθήστε τα παραπάνω.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments