Διεθνή

Γειτονιές: Oι πιο «cool» συνοικίες του κόσμου

Γειτονιές: Oι πιο «cool» συνοικίες του κόσμου
Γειτονιές: Αυτές είναι οι πιο «cool» συνοικίες παγκοσμίως που μπορεί να επισκεφτεί κάποιος. Δείτε που βρίσκεται η πιο «cool» γειτονιά..

Στον κόσμο υπάρχουν πολλές γειτονιές με το δικό τους μοναδικό χρώμα, γειτονιές που δίνουν μία ιδιαίτερη αίσθηση σε εκείνον που τις επισκέπτεται. Μερικές όμως από αυτές πραγματικά ξεχωρίζουν.. Δείτε παρακάτω τις δέκα καλύτερες από αυτές. Ποια είναι η πιο «cool» γειτονιά στον κόσμο;

Το Νόρεμπρο, μια γειτονιά της Κοπεγχάγης η οποία είναι στέκι για τους λάτρεις της γαστρονομίας και η οποία είδε νέες επιχειρήσεις να ανοίγουν ακόμα και μέσα στην πανδημία αναδείχθηκε «η πιο cool γειτονιά του κόσμου» σύμφωνα με την ετήσια λίστα του Time Out.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το περιοδικό, για την επιλογή των κορυφαίων θέσεων της λίστας για το 2021, μιας χρονιάς που σημαδεύτηκε από την πανδημία, εκτός από τα παραδοσιακά κριτήρια όπως επιλογές για διασκέδαση μέτρησε το «ομαδικό πνεύμα» που αποπνέει κάθε γειτονιά.

Γειτονιές

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε το Άντερσονβιλ του Σικάγο, συνοικία η οποία είναι γνωστή για την αναπτυσσόμενη LGBTQ+ σκηνή της και τους χώρους πρασίνου της. Την τρίτη θέση η ιστορική συνοικία Jongno 3-ga στη Σεούλ και την τέταρτη, η συνοικία Λέιθ του Εδιμβούργου, παλιά η βιομηχανική περιοχή της πόλης, η οποία έχει πλέον γίνει στέκι για χώρους πολιτισμού και εστιατόρια. Την πεντάδα συμπληρώνει η συνοικία τoυ σιδηροδρομικού σταθμού στο Βίλνιους της Λιθουανίας, η οποία είναι επίκεντρο καλλιτεχνικών δρώμενων. «Η πανδημία είχε τεράστιες συνέπειες στις πόλεις, τον πολιτισμό και τις επιχειρήσεις που έχουν να κάνουν με την φιλοξενία. Αλλά το καθένα από αυτά τα μέρη έχει να πει τη δική του ιστορία για το πως οι άνθρωποι ήρθαν κοντά και υποστήριξαν ο ένας τον άλλον, δημιουργώντας μια νέα κουλτούρα», λέει στο στο CNN η Καρολάιν Μακγκίν, αρχισυντάκτρια του Time Out. Γειτονιές

«Φέτος, δεν θα μπορούσαμε παρά να αλλάξουμε τις προτεραιότητές μας. Φαγητό, ποτό, νυχτερινή ζωή, πολιτισμός -σημαντικά. Κοινοτικό πνεύμα, ανθεκτικότητα, βιωσιμότητα – εξίσου σημαντικά», γράφει χαρακτηριστικά το περιοδικό.

Το Νόρεμπρο επιλέχθηκε όχι μόνο λόγω της εμπορικής αγοράς και της διασκέδασης, αλλά και για πρόσφατες πρωτοβουλίες όπως η Κυριακή χωρίς αυτοκίνητα και μια διαδραστική καλλιτεχνική έκθεση με το όνομα Usynglige Stier, δηλαδή Αόρατα Μονοπάτια.

Άλλωστε η Κοπεγχάγη πρόσφατα ανακηρύχθηκε η ασφαλέστερη πόλη του κόσμου στον σχετικό δείκτη του Economist ενώ την περασμένη εβδομάδα το εστιατόριο Νoma, επίσης στην Κοπεγχάγη, κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου εστιατορίου στον κόσμο. «Οι βαθμολογίας δεν λένε όλη την ιστορία, σημασία έχει ο παλμός μιας γειτονιάς» εξηγεί η Μακγκίν τονίζοντας πως οι συντάκτες του Time Out έδωσαν προτεραιότητα στην οπτική των ντόπιων. «Οι γειτονιές των πόλεων είναι δυναμικές, αλλάζουν γρήγορα. Και αυτό μπορεί να είναι πολύ καλό πράγμα βλέποντας όλες τις cool ιδέες που υπήρξαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το TimeOut εξηγεί πως ένα άλλο σημαντικό κριτήριο ήταν η βιωσιμότητα μιας γειτονιάς. Το Άντερσονβιλ του Σικάγο που βρέθηκε στη δεύτερη θέση αποθεώνεται για το οικολογικό πρόγραμμα κομποστοποίησής του ενώ η γειτονιά Σαι Κουνγκ στο Χονγκ Κονγκ η οποία βρίσκεται στην 9η θέση επαινείται για τα «μηδενικών απορριμμάτων» καταστήματα της.

Η έρευνα του Time Out υπογραμμίζει πως η πανδημία επηρέασε τις πόλεις με διαφορετικό τρόπο αλλά και με έναν κοινό παράγοντα. «την πολύ μεγάλη στροφή προς το τοπικό στοιχείο, κάτι που ήρθε για να μείνει», λέει η ΜακΓκιν. «Οι άνθρωποι μένουν περισσότερο χρόνο στη γειτονιά τους, η διατροφή και η κοινωνικής τους ζωή εξαρτώνται από αυτές και σε πολλές περιπτώσεις τις ερωτεύτηκαν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments