Οικονομία

Ελλάδα Αίγυπτος: “Πέφτουν οι υπογραφές” για την ηλεκτρική διασύνδεση των δύο χωρών

Ελλάδα Αίγυπτος: “Πέφτουν οι υπογραφές” για την ηλεκτρική διασύνδεση των δύο χωρών
Ελλάδα Αίγυπτος: Την Πέμπτη αναμένεται να “πέσουν οι υπογραφές” ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο για την ηλεκτρική διασύνδεση των δύο χωρών.

Την Πέμπτη αναμένεται να “πέσουν οι υπογραφές” ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο για την ηλεκτρική διασύνδεση των δύο χωρών. Η συμφωνία θα υπογραφεί από το υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα και τον υπουργό Ηλεκτρισμού κ. Mohamed Shaker.

Τι θα επιτευχθεί με τη συμφωνία

Η συμφωνία που θα υπογραφεί θα είναι η πρώτη ανάμεσα σε Ευρώπη και Αφρική στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου η οποία θα βελτιώσει την ασφάλεια της περιοχής και θα αυξήσει τις διασυνοριακές ανταλλαγές ενέργειας.

Πριν την παραπάνω συμφωνία είχε πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Κάιρο τον Ιούνιο όπου είχε λάβει μέρος και ο υπουργός Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας μαζί με τον κ. Shaker αλλά και την υπουργό Περιβάλλοντος της Αιγύπτου.

Τι προβλέπει η συμφωνία

Η συμφωνία προβλέπει την υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ των δύο υπουργείων το οποίο θα μπορούσε να εξελιχθεί σε Διακυβερνητική Συμφωνία.

ΑΟΖ Ελλάδα: «Ενισχύουν τα εθνικά μας συμφέροντα οι συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο» είχε αναφέρει ο Νίκος Δένδιας

Προσεχτικός ήταν στις τοποθετήσεις του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όπως δήλωσε και ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας όσον αφορά τις συμφωνίες οριοθέτησης με την Ιταλία και την Αίγυπτο.

Ο κ. Δένδιας, κατά την επεξεργασία και συζήτηση των δύο συμβάσεων στην αρμόδια Επιτροπή του Κοινοβουλίου ενημέρωσε τους εισηγητές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους ειδικούς αγορητές της ελάσσονος αντιπολίτευσης, πως σε όσα επικριτικά ανέφεραν για τις δύο συμφωνίες, επιλέγει να είναι «ολιγόλογος και προσεκτικός». Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, ό,τι ειπωθεί από τη δική του πλευρά, θα συνοδεύει την κύρωση των συμφωνιών σε μια μελλοντική επιδιαιτησία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments