Pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Ζέφη Δημαδάμα
Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου Κινήματος Αλλαγής

Με την
Σοφία Χύτου

Ζέφη Δημαδάμα στο pagenews.gr: Αυξήσεις στην ενέργεια, εκλογές ΚΙΝΑΛ, πορεία οικονομίας, ΔΕΘ, κορωνοϊός

Ζέφη Δημαδάμα στο pagenews.gr: Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) κ. Ζέφη Δημαδάμα μίλησε για μια σειρά θεμάτων όπως η αύξηση των τιμών στην ενέργεια, τη ΔΕΘ και το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο, τις εσωκομματικές εκλογές, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την επόμενη μέρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) κ. Ζέφη Δημαδάμα μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” με τη Σοφία Χύτου, για μια σειρά θεμάτων όπως οι αυξήσεις των τιμών στην ενέργεια,τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ και το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο, τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής , τις εσωκομματικές εκλογές, την πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και την επόμενη ημέρα μετά τον κορωνοϊό.

Ζέφη Δημαδάμα στο pagenews.gr: Για την αύξηση των τιμών στην ενέργεια

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε σχετικά με την αύξηση των τιμών στην ενέργεια: “Η οικονομία και κυρίως το καλάθι της νοικοκυράς και των νοικοκυριών που δύσκολα και αυτό το χειμώνα θα τα φέρουν βόλτα είναι ένα θέμα που μας απασχολεί όλους. Ήδη το μηνιαίο κόστος των βασικών προϊόντων διαβίωσης για μια οικογένεια έχει αυξηθεί κατά 10% και μόνο τον Αύγουστο έχουμε δει μια αύξηση 3,3% στα ήδη διατροφής. Είναι κάτι το οποίο είναι ανησυχητικό και μας φέρνει στην τέταρτη θέση των χωρών με τις μεγαλύτερες αυξήσεις. Αντιλαμβάνεστε ότι και σε συνδυασμό με την ηλεκτρική ενέργεια και την μεγάλη αύξηση που ήδη έχουμε υψηλότερες τιμές ανά κιλοβατώρα στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα”.

Ζέφη Δημαδάμα στο pagenews.gr: Για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης στην 85η ΔΕΘ

Αναφορικά με τη ΔΕΘ και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού η κ. Δημαδάμα μεταξύ α΄λλων ανέφερε: “Στη ΔΕΘ είδαμε μια συστάδα μέτρων από την κυβέρνηση η οποία όμως δεν στοχεύει στον καταναλωτή, στο νοικοκυριό, στον κάθε πολίτη. Είναι μέτρα τα οποία ναι μεν χαρακτηρίζονται από μια επιδοματική πολιτική που στην παρούσα φάση αυτή η επιδοματική πολιτική είναι και λίγο παρωχημένη. Η κατάσταση αλλάζει πάρα πολύ γρήγορα, η πανδημία είναι ήδη εδώ και μας δείχνει τα δόντια της για μια ακόμη φορά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να είναι αποτελεσματικό όλο αυτό το οποίο έχει εξαγγελθεί από την κυβέρνηση”.

Ζέφη Δημαδάμα στο pagenews.gr: Το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο και οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής

Για τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής και το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο: “Η κυρία Γεννηματά και το Κίνημα Αλλαγής αυτό που κάνουμε χωρίς να λαϊκίζουμε γιατί ξέρετε η κριτική πρέπει να είναι εύστοχη και να συνοδεύεται από προτάσεις. Τι είναι δηλαδή αυτό που πρέπει να γίνει για να μπορέσουμε και εμείς να συνεισφέρουμε στην καλύτερη επόμενη ημέρα…”

Για τα μέτρα που ακούστηκαν για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις: “Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν είδαμε στα μέτρα για τη ΔΕΘ τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να ενισχύονται αλλά είδαμε ένα παράθυρο στο να έχουμε τη δυνατότητα εξαγοράς μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Εμείς αντιπροτείνουμε λοιπόν ένα μέρος ενισχύσεων ώστε να υπάρχουν συνεργασίες, να υπάρχουν δίκτυα μικρομεσαίων που θα μπορέσουν να στοχεύσουν σε συγκεκριμένα προϊόντα ανά περιοχή και σε παραγωγή η οποία θα έχει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα”.

Τι περιλαμβάνει το κοινωνικό συμβόλαιο: “Εμείς μιλήσαμε για το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο, ένα συμβόλαιο που θα στοχεύσει στις ευπαθείς ομάδες, στις πιο αδύναμες ομάδες, στη μεσαία τάξη που έχει τραβήξει τα τελευταία χρόνια πολύ μεγάλη δοκιμασία…”.

Ζέφη Δημαδάμα στο pagenews.gr: Η πανδημία του κορωνοϊού και η επόμενη ημέρα

Η κ. Δημαδάμα αναφέρθηκε και στην επόμενη ημέρα της πανδημίας του κορωνοϊού: “Το ζήτημα της πανδημίας θα μας απασχολήσει για αρκετό διάστημα ακόμη, είναι κάτι το οποίο και σε παγκόσμιο επίπεδο και σε ευρωπαϊκό αλλά και σε εμάς θα μείνει στην ατζέντα μας. Για αυτό και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και έτοιμοι, κάτι που η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τον τελευταίο καιρό και στην εκπαίδευση και στα θέματα των σχολείων και των πανεπιστημίων. Ξεκινάμε και εμείς στα πανεπιστήμια τα μαθήματά μας, δεν υπήρξε η στήριξη που χρειαζόταν και στα πανεπιστήμια και στα σχολεία…’.

Ζέφη Δημαδάμα στο pagenews.gr: Για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Για τις πορεία της ελληνικής οικονομίας η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής τόνισε: “Υπάρχουν αρκετά ζητήματα τα οποία είναι ανοιχτά σε σχέση με το πράγματι η ανάπτυξη να φθάσει στο ανώτατο επίπεδο. Ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε θα αφήσει κάποιες πόρτες ανοιχτές τις οποίες θα δούμε και θα συμβάλλουμε προτάσεις ώστε να είναι πιο αποτελεσματικός…”.

Ζέφη Δημαδάμα στο pagenews.gr: Για τις εσωκομματικές εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής

Σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές: “Είναι μια γιορτή της δημοκρατίας όπου από όλους τους πολίτες είναι καλοδεχούμενοι παρά τα προβλήματα της πανδημίας, που δυστυχώς παραμένει εδώ. Εμείς έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε στη διαδικασία αυτή εξαντλώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους οποιουσδήποτε κανόνες προστασίας της υγείας όσων συμμετέχουν στη διαδικασία υλοποίησης των εκλογών αλλά και των πολιτών που θα έρθουν να ψηφίσουν. Υπάρχει ένα σχέδιο σε εξέλιξη που η κεντρική επιτροπή και τα αρμόδια όργανα θα επιληφθούν προκειμένου να δώσουμε τη δυνατότητα σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται να έρθει να συμμετάσχει στη δημοκρατική αυτή διαδικασία….”.