Πολιτισμός

Τατσούγια Τανάκα: Ο υπέροχος μικρόκοσμος του Ιάπωνα καλλιτέχνη

Τατσούγια Τανάκα: Ο υπέροχος μικρόκοσμος του Ιάπωνα καλλιτέχνη
Τατσούγια Τανάκα: Δημιουργεί μικρούς κόσμους χρησιμοποιώντας ευφυώς διάφορα αντικείμενα που βρίσκονται εύκαιρα στα περισσότερα σπίτια.

Ο Τατσούγια Τανάκα είναι Ιάπωνας καλλιτέχνης ο οποίος χρησιμοποιεί αντικείμενα που βρίσκονται σε κάθε σπίτι. Με την ευφυή χρήση τους, δημιουργεί μικρούς εντυπωσιακούς κόσμους. Ανά τα έτη έχει δημιουργήσει αρκετούς από αυτούς, χρησιμοποιώντας φαγητά, ποπ κορν, μπισκόταν, ιατρικές μάσκες, εξαρτήματα υπολογιστών, γυαλιά, ραδιόφωνα και ακουστικά. Οι δημιουργίες του είναι πολυάριθμες και συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν.

Εντυπωσιακά είναι επίσης τα έργα του Γάλλου καλλιτέχνη Kyès ο οποίος αναδημιουργεί αγαπημένους καλλιτέχνες σε μορφή πινάκων ζωγραφικής, αλλά και του γραφίστα Evgeny Kazantsev που σχεδιάζει αρχαία μνημεία προσαρμένα στο σήμερα.

 Τατσούγια Τανάκα: Λίγα λόγια για τον Ιάπωνα καλλιτέχνη

Όπως αναφέρει το monopoli, ο Τατσούγια Τανάκα γεννήθηκε στο νομό Κουμαμότο το 1981. Το 2011, άρχισε να δημιουργεί το Ημερολόγιο Μινιατούρας, μια μορφή τέχνης για την οποία χρησιμοποιεί εναλλακτικά αντικείμενα, με σκοπό να αναδημιουργήσει καθημερινές σκηνές σε μορφή μινιατούρας. Από τότε, ενημερώνει και ανεβάζει το περιεχόμενο του στο διαδίκτυο, σε καθημερινή βάση.

Ο Τατσούγια Τανάκα γράφει στον ιστότοπό του: «Όλοι πρέπει να είχαν σκέψεις όπως αυτές και παλιότερα. Το μπρόκολο και ο μαϊντανός μπορεί μερικές φορές να μοιάζουν με ένα δάσος που έχει δέντρα, και τα φύλλα των δέντρων που επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού μπορεί μερικές φορές να μοιάζουν με μικρά καράβια. Αν κανείς δει καθημερινές στιγμές από μία μικροσκοπική οπτική γωνία, μπορεί να κάνει πολλές διασκεδαστικές σκέψεις.»

«Ήθελα να πάρω αυτόν τον τρόπο σκέψης και να τον εκφράσω μέσω φωτογραφιών, οπότε άρχισα να δημιουργώ το Ημερολόγιο Μινιατούρας. Αυτές οι φωτογραφίες απεικονίζουν κυρίως μορφές σε στιλ διοράματος, που περιβάλλονται από απλά καθημερινά αντικείμενα. Ακριβώς όπως ένα τυπικό καθημερινό ημερολόγιο, οι φωτογραφίες ενημερώνονται καθημερινά στον ιστότοπό μου και στη σελίδα SNS, όπως λέει και το όνομα του Ημερολόγιο Μινιατούρας.» συμπληρώνει.

Την έκθεσή του, «Έκθεση της Μικροσκοπικής Ζωής: Ο κόσμος της ομοιότητας, του Τατσούγια Τανάκα«, που πραγματοποιείται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, έχουν επισκεφθεί περισσότεροι από 1.500.000 επισκέπτες.

Τατσούγια Τανάκα: Δείτε μερικά από τα εντυπωσιακά έργα του

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments