Τεχνολογία

Instagram: Δύο νέες δυνατότητες για το live broadcasting

Instagram: Δύο νέες δυνατότητες για το live broadcasting
Instagram: Η γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης λανσάρει δύο νέες δυνατότητες για τους χρήστες που ασχολούνται με το live broadcasting.

To Instagram πρόκειται να δώσει δύο νέες δυνατότητες στους χρήστες που ασχολούνται με το live broadcasting, το Practice Mode και τον προγραμματισμό των μεταδόσεων. Οι νέες προσθήκες εκτιμάται ότι βοηθούν τους influencers να έχουν καλύτερα αποτελέσματα στις μεταδόσεις τους.

Πιο συγκεκριμένα, σε πρώτη φάση διαθέσιμη είναι η δυνατότητα του προγραμματισμού των Live μεταδόσεων, αφού οι χρήστες του Instagram μπορούν να οργανώνουν τις μεταδόσεις τους έως και 90 ημέρες πριν, να ενημερώνουν το κοινό που τους ακολουθεί, έτσι ώστε και εκείνοι αντίστοιχα να έχουν τη δυνατότητα να θέσουν υπενθυμίσεις, κ.λπ.

Πως θα λειτουργούν οι δύο νέες δυνατότητες

Το άλλο στοιχείο που θα γίνει σύντομα διαθέσιμο στους χρήστες του Instagram είναι το Practice Mode, το οποίο είναι ένα εργαλείο για όσους βρίσκονται λίγο πριν από το live. Με το εργαλείο αυτό ανοίγει η σύνδεση με τους followers που θέλουν να παρακολουθήσουν ένα live broadcast, προκειμένου να μπορεί κανείς να ελέγξει τεχνικές λεπτομέρειες του ήχου ή της εικόνας, ή να γίνει ένας έλεγχος του περιεχομένου που θα μεταδοθεί.

Ήδη από τον Απρίλιο το Instagram έχει δώσει τη δυνατότητα, σε όσους το επιθυμούν, να κάνουν live αναμεταδόσεις, μόνο με τη χρήση ήχου και όχι βίντεο.

Λίγα λόγια για το Instagram

Το Instagram είναι μια δωρεάν εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που δίνει την δυνατότητα επεξεργασίας και κοινοποίησης φωτογραφιών και βίντεο στο διαδίκτυο. Οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο με τους ακολούθους τους (followers) ή με επιλεγμένη ομάδα φίλων, να σχολιάζουν και να δηλώνουν ότι μια δημοσίευση τους αρέσει.

Η δημοφιλής εφαρμογή δημιουργήθηκε από δύο απόφοιτους του Πανεπιστημίου του Στάντφορντ, τους Κέβιν Σίστρομ και Μάικ Κρίγκερ και ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010. Μόλις δύο μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2010, ο αριθμός των εγγεγραμμένων χρηστών έφτασε το 1.000.000.

Σήμερα η εφαρμογή μετράει 20 δισεκατομμύρια φωτογραφίες από όλο τον κόσμο και 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες. Το όνομα της προέρχεται από τον συνδυασμό της λέξης Instant (στιγμιαίο) και telegram (τηλεγράφημα). Το 2012 η εφαρμογή αγοράστηκε από το Facebook, προς ένα 1 δισεκατομμύριο δολάρια Η.Π.Α.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments