Οικονομία

Επίδομα θέρμανσης: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα myΘέρμανση – Διαδικασία και ποσά

Επίδομα θέρμανσης: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα myΘέρμανση – Διαδικασία και ποσά
Επίδομα θέρμανσης: Περίπου στα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ για να μπορέσουν να υποβάλλουν αίτηση τα νοικοκυριά για το επίδομα θέρμανσης.
Επίδομα θέρμανσης: Περίπου στα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ για να μπορέσουν να υποβάλλουν αίτηση τα νοικοκυριά για το επίδομα θέρμανσης.

Περίπου στα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ για να μπορέσουν να υποβάλλουν αίτηση τα νοικοκυριά για το επίδομα θέρμανσης. Το 2021 τα ποσά είναι αυξημένα από 67 ευρώ μέχρι 184 ευρώ ανάλογα με την περιοχή.

Πόσα χρήματα παραπάνω θα λάβουν οι δικαιούχοι

 • Στην Αθήνα το επίδομα θέρμανσης θα αυξηθεί φέτος 67 ευρώ σε σχέση με πέρυσι ,
 • Στη Θεσσαλονίκη 111 ευρώ αυξημένο,
 • Στην Κοζάνη 174
 • Στην Φλώρινα 184 ευρώ αυξημένο

Το επίδομα για κάθε τέκνο θα προσαυξάνεται κατά 20%, αντί για 10%, που ίσχυε έως σήμερα.

Το ελάχιστο επίδομα αυξάνεται στα 100 ευρώ, από 80 ευρώ. Το μέγιστο επίδομα αυξάνεται στα 750 ευρώ, από 650 ευρώ.

Διεύρυνση κριτηρίων ένταξης

Αυξάνονται τα εισοδηματικά κριτήρια:

 • Από 12.000 για τον άγαμο, σε 14.000 ευρώ.
 • Σε περίπτωση οικογένειας, το επίδομα ανέρχεται σε 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο, αντί για 2.000 ευρώ που ίσχυε έως σήμερα. Συνεπώς το εισοδηματικό όριο αυξάνεται:
 • Από 24.000 για την οικογένεια με δύο παιδιά, στα 26.000 ευρώ,
 • Από 26.000 για την οικογένεια με τρία παιδιά, στα 29.000 ευρώ.

Αυξάνονται τα περιουσιακά κριτήρια:

 • Από 130.000 αξία ακίνητης περιουσίας για τον άγαμο, στα 180.000 ευρώ.
 • Από 250.000 αξία ακίνητης περιουσίας για τους έγγαμους, στα 300.000 ευρώ.
 • Με βάση τα ανωτέρω, αναμένεται να είναι επιλέξιμο το 80% των νοικοκυριών που θα καταναλώσουν τις επιδοτούμενες μορφές καυσίμου (πετρέλαιο θέρμανσης εσωτερικής καύσης (DIESEL), φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα και βιομάζας (πέλετ).
 • Υπολογίζεται ότι περί τα 1,8 εκατ. νοικοκυριά καταναλώνουν τις εν λόγω μορφές καυσίμου, εκ των οποίων περί τα 1,45 εκατ. νοικοκυριά είναι επιλέξιμα για το συγκεκριμένο επίδομα.
 • Το 2020 υπέβαλαν αίτημα και έλαβαν το επίδομα 707.328 νοικοκυριά. Με βάση τα ανωτέρω, αναμένεται ο αριθμός των νοικοκυριών που θα αιτηθούν και θα λάβουν την ενίσχυση, λαμβάνοντας υπόψη τη διεύρυνση των κριτηρίων, αλλά και το αυξημένο ενδιαφέρον λόγω αύξησης του επιδόματος, να ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο.

Τι δήλωσε η πρόεδρος Βενζινοπωλών Αττικής

Η Μαρία Ζάγκα πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής μίλησε στο Open για τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης που ξεκινάει από την Παρασκευή: «Προβλέπω ότι ο φετινός χειμώνας θα βγει με σόμπα. Δεν χτυπάει το τηλέφωνο φέτος από τους πελάτες. Παίρνουν επίδομα ορισμένοι αλλά πώς θα τους φτάσει; Έχει αυξηθεί, μεγάλωσε η ομπρέλα. Για να πάρουν το επίδομα, όμως, το καύσιμο πρέπει να είναι διπλάσιας αξίας. Όταν είναι μικρή παραγγελία δεν συμφέρει να κινηθεί το βυτίο. Φέτος είναι σίγουρο ότι το βυτίο θα γίνει γαλατάδικο και θα πηγαίνει μικρές ποσότητες πετρελαίου σε πολλούς πελάτες ενώ υπάρχουν και τα δοχεία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments