Οικονομία

Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας Αιγύπτου: Υπεγράφη το μνημόνιο

Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας Αιγύπτου: Υπεγράφη το μνημόνιο
Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας Αιγύπτου: Υπεγράφη το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αθήνα το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου για την ηλεκτρική διασύνδεση των δύο χωρών ανάμεσα στον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Σκρέκα και τον υπουργό Ηλεκτρισμού της Αιγύπτου κ. Mohamed Shaker.

Υπεγράφη το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αθήνα το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου για την ηλεκτρική διασύνδεση των δύο χωρών ανάμεσα στον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Σκρέκα και τον υπουργό Ηλεκτρισμού της Αιγύπτου κ. Mohamed Shaker.

Τι προβλέπει το μνημόνιο συνεργασίας

Η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών προβλέπει τη σύσταση ομάδας εργασίας προκειμένου να φέρει εις πέρας τη μελέτη, αδειοδότηση και υλοποίηση του έργου.

Τι δήλωσε ο κ Σκρέκας

Στο πλαίσιο υπογραφής της συμφωνίας ο κ. Σκρέκας έκανε λόγο για συμφωνία ορόσημο μεταξύ των δύο χωρών που θα βελτιώσει την ασφάλεια εφοδιασμού και θα υποστηρίζει την πράσινη μετάβαση.

«Η Αίγυπτος και η Ελλάδα είναι δύο χώρες με ιστορικούς δεσμούς και βαριά πολιτιστική κληρονομιά. Αυτή η ενεργειακή συμφωνία ενισχύει ακόμα περισσότερο αυτούς τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας. Αποτελεί ορόσημο για την ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας των δύο χωρών και την ικανότητα να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ενεργειακής μετάβασης. Με την υπογραφή του μνημονίου οι δύο κυβερνήσεις αναγνωρίζουν τη σημασία της εγκατάστασης μιας αμφίδρομης ηλεκτρικής διασύνδεσης, που θα μεταφέρει ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές».

Τι δήλωσε ο υπουργός Ηλεκτρισμού κ. Mohamed Shaker

Για μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία των δύο χωρών έκανε λόγο ο υπουργός Ηλεκτρισμού της Αιγύπτου κ. Mohamed Shaker. Ο κ. Shaker υπογράμμισε τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη της συμφωνίας για τις δύο χώρες.

Πριν την παραπάνω συμφωνία είχε πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Κάιρο τον Ιούνιο όπου είχε λάβει μέρος και ο υπουργός Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας μαζί με τον κ. Shaker αλλά και την υπουργό Περιβάλλοντος της Αιγύπτου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments